Benedek pápa lemondása:
Clinton, Obama és Soros benne volt?


EPOCH TIMES

Amerikai katolikusok egy csoportja már Donald Trump hivatalba lépésekor nyílt levelet írt az amerikai elnöknek, amelyben azt kérték, hogy vizsgálja meg Benedek pápa 2013-ban történő lemondását.


A körülmények igen szokatlanok voltak: egyebek között a Vatikán ezen időpontban valamennyi nemzetközi pénzügyi tranzakciótól már néhány napja el volt vágva, és ezeket figyelemre méltó módon pontosan azon a napon állították helyre, amikor Benedek pápa bejelentette visszalépését.

Tekintettel arra, a Wikileaks által nyilvánosságra hozott „Podesta-emailekből” kiderült, hogy Hillary Clinton, tanácsadója és annak köre a katolikus egyházon belüli lehetséges rezsimváltást vitattak meg, ki kell vizsgálni, vajon e tekintetében történtek-e lépések, hangsúlyozzák a levél szerzői.

Néhány nappal ezelőtt Federico Lombardi volt vatikáni szóvivő a vatikáni rádió szerint elmondta, hogy XVI. Benedek pápa „hatalmas nyomás” alatt állva lépett vissza, mint ahogyan azt röviddel azelőtt Luigi Negri olasz püspök a médiának el is mondta.

A portál ezután közli a levelet, amelyben az aláírók kiemelik, hogy Benedek pápát egy olyan pápa váltotta fel, „akinek látható feladata abban áll, hogy a nemzetközi baloldal radikális-ideológiai programjának spirituális aláfestést biztosítson.” A levélírók kifejezik döbbenetüket, amiért az amerikai elnökválasztási kampány idején Ferenc pápa aktívan „határaink biztosítására javasolt politika ellen lépett fel”.

A levél végén pontról pontra felsorolják, hogy milyen kérdések tisztázására kérik a vizsgálatot.

E pontok közül az első:

„Milyen célból figyelte meg a Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) a Ferenc pápát megválasztó konklávét?”

Egy másik pont:

„Miért indultak meg a pénzügyi tranzakciók pontosan 2013. február 12-én, azaz azon a napon, amikor nyilvánossá tették XVI. Benedek pápa visszavonulását?”

És szintén egy másik:

„Milyen szerepet játszott George Soros és más nemzetközi pénzemberek, akik ebben az időben az Egyesült Államokban tartózkodtak?”

Az aláírók kérelmezik, hogy a vizsgálat eredményeit hozzák nyilvánosságra, mert így az amerikai katolikus hierarchia meg tudja tenni a szükséges lépéseket.

Lovas István


2019. március 23.
fotó: Jeffrey Bruno/shutterstock.com
forrás: demokrata.hu/hir/kulfold/benedek-papa-lemondasa