Ferenc pápa:

Család csak nőből és férfiből állhat


Fájdalmas kimondani, de ma különféle családokról beszélünk. És igaz, hogy a „család” szó hasonlatként is használható, így beszélünk a csillagok családjáról, vagy az állatok családjáról. De az Isten képére teremtett család egyféle lehet: a féfi és nő közötti. Lehet, hogy nem hívők, de ha szeretik egymást, és egyesülnek a házasságban, Istenre hasonlítanak


– mondta Ferenc pápa, aki szerint ezért olyan fontos szentség a házasság. Ez akkor került szóba, mikor nála jártak a Család Fóruma szervezet küldöttei, és az egyházfő ezzel egy Olaszországban is zajló vitába szállt bele, elutasítva az LMBTQ+ típusú családmodelleket – írta a Huffington Post olasz kiadása.

A pápa a szelektív abortuszt is keményen elítélte.

A találkozó során az abortusz kérdése is felmerült, és a pápa itt is keményen fogalmazott, fehér kesztyűs nácizmusnak nevezve a szelektív abortusz gyakorlatát. Szerinte ez ártatlan gyerekek meggyilkolása, akkor is, ha a terhesség első hónapjaiban kiderül, hogy valami betegsége van a magzatnak. Ferenc pápát ez a szelektív gyakorlat a Taigetoszra emlékezteti, ahonnan a gyengének ítélt gyerekeket dobták le a spártaiak.

A múlt században az egész világ felháborodott azon, amit a nácik tettek. Ma ugyanezt tesszük, csak fehér kesztyűben.2018. június 16.
Jankovics Márton
foto: Getty Images
forrás: 24.hu/kulfold/2018/06/16/ferenc-papa-csalad-csak-nobol-es-ferfibol-allhat/