Döbbenetes titok derült ki Hitlerről

Most kerültek nyilvánosságra vatikáni iratok, amelyek szerint a náci Németország vezére, Adolf Hitler őrült tervvel próbálta megkaparintani az irányítást a katolikus egyház fölött.

Adolf Hitler különleges alakulatokat küldött volna a Vatikánba a pápáért

Eddig csak pletykálták, de a Vatikán lapja, a L'Osservatore Romano immár bizonyítékokkal is szolgált: Hitler egy különlegesen kiképzett SS kommandóval akarta elraboltatni XII. Piusz pápát

XII. Piuszt sokan „Hitler pápájának” gúnyolták, pedig a Führer
ellenséget látott benne

Brit és amerikai kémjelentések szerint mindezt azzal próbálta volna igazolni, hogy csak így tudja megóvni a katolikus egyházfő biztonságát.

1944 telén egy Giovanni Battista Montini nevű pap - a későbbi VI. Pál pápa - vitte meg a hírt a tervről a Vatikáni Múzeum igazgatójának, Bartolomeo Nogarának. A Daily Mail beszámolója szerint a két férfi elhatározta, hogy kialakítanak egy rejtekhelyet a vatikáni könyvtárban, ahol a pápa meghúzhatja magát a németek érkezésekor.

A vatikáni könyvtárban akartak kialakítani egy rejtekhelyet a pápának a
Szentatya hívei

Úgy tervezték, 2-3 napot is eltölthet ott a Szentatya, amíg a szövetségesekkel kapcsolatban álló Montini hívására meg nem érkeznek az amerikaiak, hogy kimentsék őt a nácik markából.

Bartolomeo Nogara 2014-ben halt meg, és a tervezett emberrablásról írt feljegyzései csak most kerültek napvilágra. Azért is érdekes az emberrablás terve, mert több történész is „Hitler pápájának” nevezte Piuszt, azzal vádolva őt, hogy nem tiltakozott erélyesen a zsidóüldözések ellen.

Hitler az utolsó percig ragaszkodott a hatalmához

A hatalmához az utolsó percig ragaszkodó Hitler az emberrablással Karl Wolffot, az olaszországi SS erők főparancsnokát bízta meg, de végül sosem adta ki a parancsot rá.


2016. július 9.
fotó: AFP
forrás: blikk.hu/aktualis/politika/dobbenetes-titok-derult-ki-hitlerrol/sggn0xm