Don Boscónak eregettek léggömböket Spanyolországban

A szalézi rendalapító születése bicentenáriumának kezdetekor, január 14-én délben százezer tarka léggömböt eresztettek fel az égre a Don Bosco Szaléziak és a Don Bosco Nővérek iskoláiban Spanyolországban. Ezzel kezdődött el a jubileumi ünnepi események sorozata az országban – közli a Szaléziak.hu.


Minden szalézi iskolában felolvasták a közös kiáltványt, amelyben az állt: „Azt akarjuk, hogy magasra repüljön az üzenetünk, és azt akarjuk, hogy sok ezer más fiatal is csatlakozzon hozzánk, hogy együtt megünnepeljük Don Bosco 200. születésnapját.”


Január 14-én az ég tele lett színes léggömbökkel: a kezdeményezésben részt vettek a szalézi iskolák Vigóban, Pamplonában, Madridban, Las Palmasban, Valenciában, Oviedóban, Méridában és sok más helyen, ahol a szaléziak és a Segítő Szűz Mária Leányai jelen vannak Spanyolországban. „A léggömbökkel fejezzük ki azt, hogy a mi kívánságunk a béke, a testvériség, az igazságosság és a remény az egész világon. Don Bosco arra tanított minket, hogy az álmok azért vannak, hogy megvalósítsuk őket.”


Sok helyen megjelenítették Don Bosco életének eseményeit, ahogy azt az Oratóriumi emlékiratokban ő maga leírta: többek között a megkeresztelését, az édesapja halálát; vagy azt, ahogyan anyja, Margit mama tanította neki és a testvéreinek a katekizmust.A világon jelenleg 100 millió keresztény tekinthető üldözöttnek és ezzel a kereszténység tekinthető a legüldözöttebb vallásnak. Az 50-ből 40 országban az iszlám szélsőségesség az üldözés legfőbb forrása. Az üldöztetés sok formában jelentkezhet, köztük kifejezetten az üldözött egyén hite miatti bebörtönzés, kínzás, nemi erőszak, és halál.


A léggömbök az égen azt a három helyet képviselték, ahol Don Bosco működött: a játszóteret, az iskolát és a templomot. Ezek voltak akkor, és továbbra is ezek a nélkülözhetetlen helyei annak, hogy a szaléziak elérjék céljukat: „jó keresztényeket és becsületes állampolgárokat” neveljenek.
forrás: magyarkurir.hu/hirek/don-bosconak-eregettek-leggomboket-spanyolorszagban
fotó: Szaléziak.hu