Virtuális Egerszalók
– Ifjúsági találkozó katolikusoknak másképp


A kialakult járványhelyzethez alkalmazkodva virtuális formában, „Ez az én testem...” (Mt 26,26) mottóval várják a lélekben töltődni vágyó fiatalokat, illetve az immár a gyermekükkel bekapcsolódó családanyákat és családapákat az online felületekre.


Idén nem a megszokott módon rendezik meg a 37. egerszalóki ifjúsági találkozót és lelkigyakorlatot július 16–19. között.

A Kerényi Lajos piarista szerzetes nevével fémjelzett lelkigyakorlat, amely Magyarország egyik legnagyobb katolikus ifjúsági rendezvénye 1982 óta évről évre egy vezértémára épül, amellyel kapcsolatban számos egyházi és civil életből meghívott előadó tart tanúságtételt. A programok felépítése idén nem sokban fog eltérni a megszokottól.

A résztvevők Kerényi Lajos és Ternyák Csaba egri érsek mellett idén virtuálisan találkozhatnak Palánki Ferenc debrecen–nyíregyházi megyéspüspökkel; Csépányi Gáborral, az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet spirituálisával, és bekapcsolódhatnak Zsuffa Tünde, a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófőnökének előadásába.


Igyekszünk a lehetőségekhez képest visszaadni az igazi „szalókos” érzést fiataljaink és résztvevőink számára

Idén a résztvevők nem fogják látni a sátrakkal megtelt szalóki domboldalt, az interneten keresztül tudnak majd jelen lenni a szentmiséken, szentségimádságokon és előadásokon. „Igyekszünk a lehetőségekhez képest visszaadni az igazi »szalókos« érzést fiataljaink és résztvevőink számára” – mondta Kovács Krisztián, a találkozó egyik szervezője.

A katolikus rendezvény kiemelt pontját képezik a kiscsoportos beszélgetések, amelyek az idén sem maradnak el, ezt is online, a Zoom-felületen keresztül valósítják meg a csoportvezetők. Az elmélkedések középpontjában az Eucharisztia áll majd, valamint egy másik csoda, az emberi test és annak teológiája.

„Az előadások, szentmisék és szentségimádások közvetítésében, mint minden évben, az egri Szent István Televízió lesz a segítségünkre. Minden közvetítés a tévé YouTube-csatornáján élőben lesz elérhető” – fogalmazott a főszervező.


Egerszalóki Ifjúsági Találkozó, és Lelkigyakorlat
2020. július 16 - 19.
ONLINE! PROGRAMTERVEZET
2020. július 3.
Szabó Fruzsina/Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat
fotó: Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat
forrás: magyarkurir.hu/hirek/virtualis-egerszalok-ifjusagi-talalkozo-katolikusoknak-maskepp?