Internet és védelem

Az internet amennyire átok, annyira lehet áldás is, csak ismernünk kell az alapszabályokat és következetesnek kell lennünk nem csak hitünk, de személyes adataink és fizikai létünk megóvása érdekében is.

Vastag Tamás: Egy biztos hely

Mindenki megöregszik, mi is. Mindenki felnő előbb-utóbb, a saját gyerekeink is. Próbáljuk felvenni a tempót, amit a rohanó világ diktál, időnként sikerül.
Próbáljuk megérteni -saját magunk vagy gyerekeink miatt-, hogy „mi a pálya”, mi érdekli őket, mivel foglalkoznak, hogy legyen „lövésünk arról”, miről is beszélnek, mi történik valójában az internet használata közben.

Adatvédelemről fiataloknak

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) honlapja sok hasznos információt nyújt a témában járatlan nagyszülőknek, szűlőknek és a gyerekeknek egyaránt. Külön oldal tájékoztatja a a fiatalokat az adatvédelem legfontosabb tudnivalóiról - nézd meg itt.

Megtörtént esetek - Veszélyek

Vonz az internet világa? Nem tudsz elszakadni a számítógépedtől/ laptopodtól, szeretsz chatelni a barátaiddal az okostelefonodról? Azt is tudod, hogy azzal, hogy belépsz ebbe az „online” világba milyen veszélyeknek lehetsz kitéve?
Biztos hallottál már róluk, csak esetleg nem gondolkoztál el rajtuk mélyebben, de sajnos az Internet gonosz vagy kellemetlen következményekkel járó célokra is használható:

Néhány történet a nagyvilágból, hogy értsd, miről van szó - milyen jellegű támadások érhetnek Téged vagy családtagjaidat.

Ha nem tudod, mit jelent a mém, a cloud computing, a bullying, a lame - nem vagy egyedül, egy kis értelmező szótárt megtalálsz a leggyakoribb kifejezésekről itt.

Az online bántalmazást összefoglaló infografika szemléletesen bemutatja a bántalmazás típusait is.2016. augusztus 10.
forrás: karizmatikus.hu/noha/olvasnivalo/4953-internet-es-vedelem.html