Kimerültél?
Próbáld ki Cabrini Szent Franciska imáját

Ezzel az imával kérheted, hogy megszabadulj a fölösleges aggódástól és idegeskedéstől.


Az Egyesült Államokban rendkívül népszerű Cabrini anya, vagyis Cabrini Szent Franciska imáját ajánlja az Aleteia azok figyelmébe, akik úgy érzik, túl sok a szorongás, aggódás, idegeskedés és aggodalmaskodás az életükben.

Az Egyesült Államokban a szorongásos zavarok vezetnek a mentális betegségek között; 40 millió 18 év feletti felnőttet érint, a teljes lakosság 18,1 százalékát. Sokan valamely szorongásos zavartól, depressziótól, pániktól, fóbiától szenvednek, sokan meg egyszerűen azt érzik: teljesen kimerültek. Bármelyik esetről is van szó, nap mint nap szembe kell néznünk ezekkel a nehézségekkel, és általában nem könnyű leküzdeni őket.

A megfelelő orvosi ellátás mellett egy-egy ima is hathatós segítség lehet a stressz, szorongás és aggódás ellen. Az Aleteia a Cabrini anyaként ismert olasz származású szerzetesnővér és rendalapító – egyébként a bevándorlók védőszentje – imáját ajánlja, mellyel Isten segítségét kérhetjük, hogy megszabadulhassunk a szorongástól és aggodalmaskodástól.

Erősíts meg engem Szentlelked kegyelmével, add a Te békédet lelkemnek, hogy szabad lehessek minden fölösleges aggódástól, aggodalmaskodástól és nyugtalankodástól.

Segíts, hogy mindig arra vágyjam, ami kedvedre való és elfogadható számodra, hogy a Te akaratod az én akaratom legyen.

Add meg nekem, hogy megszabaduljak minden tisztátalan kívánságtól, és hogy a Te szeretetedért jelentéktelen és ismeretlen maradhassak ebben a világban, csak Te ismerj engem.

Ne engedd meg, hogy magamnak tulajdonítsam a jót, amelyet Te cselekszel bennem és általam, hanem Neked tulajdonítva minden dicsőséget, én csupán a gyengeségeimmel dicsekedhessem, hogy őszintén elutasítva minden világi hiúságot, arra a valódi és örökkévaló dicsőségre vágyakozzam, ami Tőled jön.
Ámen


Cabrini Szent Franciska


Cabrini anya Francesca Cabrini néven született 1850-ben a lombardiai Sant’Angelo Lodigianóban; 1889-ben érkezett több nővérrel együtt New Yorkba XIII. Leó pápa kérésére, hogy segítséget nyújtson a rossz körülmények között élő, sok elutasítást szenvedő olasz bevándorlóknak.

Franciska kicsi kora óta hittérítő szeretett volna lenni, Xavéri Szent Ferenc tiszteletére egészítette ki nevét a Xavier/Saverio névvel fogadalomtételekor. A Gondviselés háza nevű lányárvaház vezetőjeként konventet létesített Codognóban, majd megalapította a Jézus Szent Szíve missziós nővérek kongregációját.

Élete során hatvanhét házat alapított szerte a világon.

Cabrini anyát 1938-ban boldoggá, 1946. július 7-én szentté avatták. Ő volt az első nő az Egyesült Államokban, akinek ez a megtiszteltetés osztályrészül jutott.2018. január 17.
Aleteia; Katolikus.hu
fotó: Pexels.com
forrás: magyarkurir.hu/hirek/kimerultel-probald-ki-cabrini-szent-franciska-imajat