Miért imádkozzuk a rózsafüzért?

XVI. Benedek pápa, a 2008. májusi Pontfice beszédeiből kivont kifejezések, Mária hónap megnyitása és zárása alkalmából.
1. A szent rózsafüzér nem egy múltba száműzött jámbor gyakorlat, mint más idők imája, amelyre nosztalgiával gondolhatunk. A Rosario szinte új tavaszt él át.

2. Kétségkívül az egyik legékesszólóbb jele annak a szeretetnek, amelyet a fiatal generációk ápolnak Jézus és Mária iránt.

3. A mai világban annyira szétszórt, ez az imádság segít Krisztust a középpontba helyezni, ahogy a Szűzanya tette, aki belülről elmélkedett mindazon, amit a fiáról mondtak, majd arról, amit Ő tett és mondott.

4. Amikor elmondod a rózsafüzért, újra átéled az üdvösség történetének fontos és jelentős pillanatait; visszanyered Krisztus küldetésének különböző szakaszait.

5. Máriával a szív Jézus misztériumára irányul. Krisztust helyezi életünk, időnk, városaink középpontjába, az öröm, a fény, a fájdalom és a dicsőség szent misztériumainak elmélkedése és elmélkedése által.

6. Segíts, Mária, hogy üdvözöljük bennünk a kegyelmet, amely ezekből a rejtélyekből ered, hogy rajtunk keresztül a mindennapi kapcsolatokból kiindulva „öntözhesse” a társadalmat, és megtisztítsa a sok negatív erőtől, ami Isten újdonságára nyitja.

7. A rózsafüzér, ha nem gépiesen és felületesen, hanem mély módon imádkozik, valójában békét és megbékélést hoz. Jézus szent nevének gyógyító erejét tartalmazza, hittel és szeretettel idézve minden Üdvözlégy Mária középpontjában.

8. A rózsafüzér, amikor nem a hagyományos formulák mechanikus ismétlése, egy bibliai meditáció, amely miatt nyomon követjük az Úr életének eseményeit a Boldogságos Szűz társaságában, megőrizve azokat, mint Ő, a szívünkben.

9. Ne szűnj meg ezzel a jó szokással; inkább folytasd még nagyobb erőfeszítéssel, hogy Mária iskolájában a hit lámpása egyre jobban ragyogjon a keresztények szívében és otthonaikban.

10. Rád bízom szolgálatom legsürgetőbb szándékait, az Egyház szükségleteit, az emberiség nagy problémáit: világbékét, keresztények egységét, párbeszédet minden kultúra között.forrás: facebook.com/reginadellapace.dimedjugorje/