Migránssimogató szervezetek telepedtek meg nálunk

Új útvonalakat keresnek a migránsok, hogy eljussanak Nyugatra. Noha a problematikáról a német politika és a kutyakozmetikát, mint témát szalagcímre tűző sajtó nem akar tudomást venni, hamarosan Olaszországban is olyan állapotok alakulhatnak ki, mint Görögországban – állítja Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.


Ha a mostani helyzet állandósul, a görög-macedón határon „állam az államban” lehet az idomeni menekülttábor. Üzleteket nyitnak, kereskednek, embercsempészek és az Iszlám Állam toborzói járnak ki-be – jelentette ki Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Ha az emberek kezdik otthon érezni magukat, akkor ezeket a táborokat már csak nagyon masszív rendőri vagy katonai beavatkozással lehet felszámolni. Ettől pedig minden kormány fél, nem akarnak erőszakkal beavatkozni – tette hozzá.

Isteni csodára várnak

A rendőrök már többször is kiosztottak a menekülteknek olyan röplapokat, melyeken az állt: hagyják el a tábort a hétvégéig. A migránsok azonban csak mosolyognak ezen, mert tudják, hogy nem történik semmi. Még mindig egy „isteni csodára” várnak, hogy megnyíljék a határ – mondta Georg Spöttle.

A biztonságpolitikai szakértő beszámolt arról is, hogy hétvégén a Népligetnél azt látta, megérkeznek afgánok, téblábolnak egy ideig, telefonálnak, majd megjelent egy fiatal amerikai férfi, aki bemutatkozott, és elmondta, ő viszi el őket a találkozási pontra, majd elhajtottak.

Ebben rendszer van

Nagyon jól meg van ez szervezve vagy ilyen „migránssimogató szervezetekkel”, mondjuk Soroséktól, vagy bárkitől. De lehet látni, hogy ebben egy rendszer van – szögezte le.

Látni migránsokat, akiknél görög feliratú nejlonzacskó van, lehet látni, hogy Idomeni felől érkeztek, megmosakodnak a bevásárlóközpontokban, vásárolnak olcsó pólókat, dzsekit maguknak, eldobják a régi cuccot. Tehát vannak olyan erők, melyek segítik őket abban, hogy továbbjussanak Nyugat felé – fogalmazott.

Meg fog halni a turizmus Szicíliában

Jelenleg mintegy félmillióan vannak a líbiai partoknál, az embercsempészek folyamatosan hozzák át őket Európába, eddig körülbelül 60 ezren érkeztek az olasz partokra. Szicíliának a turizmusa is valószínűleg meg fog halni, mert egyre több migráns érkezik oda és ragad ott. Ettől fél az olasz kormány, ezért tiltakoznak most a Brenner-hágón.

Ha Ausztria lezárja a határait, Olaszországban is olyan állapotok uralkodnak majd, mint Görögországban. Vagy megrekednek délen a migránsok, vagy fel fognak menni egészen Tirolig, és akkor ugyanaz lesz, mint most Idomeniben – magyarázta.

Felhívta a figyelmet arra: egy év eltelt azóta, hogy megindult a migránshullám Európába, Brüsszelben mindig megállapodnak abban, hogy két hét múlva találkoznak, de nem történik semmi. (…) Ez az emberáradat Európa tehetetlensége miatt át fog özönleni – prognosztizálta.

„Marhára nincs rendben minden Európában”

A szakember szerint a német politikai és a sajtó „szépen megtörli a szemét, hogy tisztán lásson, de nem történik semmi”. Lehet látni, hogy a migránsok új útvonalakat keresnek, naponta érkeznek Németországba migránscsoportok. Az Ausztria és Magyarország által a biztonsági határzárral és a mélységi felderítéssel elért eredményeket megpróbálják úgy feltüntetni, mintha Európában minden rendben lenne, pedig „marhára nincs”, érdemes elmenni Szicíliába, a bolgár határra, Görögországba – hangoztatta.

Kutyadivatról szól a vezető hír a német sajtóban

A német sajtóban azonban a kutyadivat a vezető hír, az, hogy kozmetikázzuk házi kedvencünket. Ez a szalagcím, és nem az, milyen problémát okoz az a kétmillió ember, aki megérkezett Németországba – jegyezte meg.2016. május 3.
Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő
hirado.hu
forrás: flagmagazin.hu/aktualis/spottle-migranssimogato-szervezetek-telepedtek-meg-nalunk