Nős pappal gazdagodik a németországi Regensburg egyházmegye

Ferenc pápa különengedéllyel járult hozzá a családos, egykori evangélikus lelkész pappá szenteléséhez.


Új német feladvány született a nős papság bevezetésének vitájában: a nős és háromgyermekes evangélikus lelkész, aki 2014-ben katolikusnak áttérve most katolikus pap akar lenni.


Ahogy a 43 éves egykori lelkész, Hartmut Constien (a képen) elmondta, Ferenc pápától a pappá szentelésére különengedélyt kapott, a szentelését így július 6-án tartják a regensburgi Schottenkirche-ben. A pápa egyetlen feltétele a különengedély megadásához az volt, hogy a nős Constient ne az egyházmegye többi papjelöltjével együtt szenteljék fel, június 30-án.

Constien így egy héttel később, külön szentelési ceremónián válik a római katolikus egyház papjává, a 2014-ben vele együtt katolikussá lett felesége és gyermekeik jelenlétében. A szentelését (ahogy a június 30-ai szenteléseket is) Regensburg püspöke, Rudolf Voderholzer végzi majd.

Constien szemináriumi képzése a hitben csak a pappá szentelése után fog megkezdődni. A regensburgi egyházmegyében ugyanis az összes katolikus pap elméleti képzése a szentelés után történik meg, amikor ők már a papi szolgálatukat gyakorolják.

A forrás és interjú a hamarosan pappá szentelt nős férfival, a német püspöki konferencia hivatalos híroldalán, a katholisch.de-n.2018. június 26.
forrás: katolikusvalasz.blog.hu/2018/06/26/