Szent Pió atya titkos fegyvere a mai világ gonoszságai ellen

Amikor Szent Pió atya le akarta győzni a gonoszt, akkor elővette a leghatékonyabb fegyverét.


Pietrelcinai Szent Pio (ismertebb nevén Pió atya) élete során sok gonoszságnak volt a tanúja. Átélte mind a két világháborút, látta azt a hatalmas erőszakot és gyűlöletet, amely akkor szerte Európában az emberek szívében tombolt.
Az ilyen mély gonoszsággal, ördögi erővel szemben Pió atyának egy fegyvere volt.
Egyszer a következőt mondta:

Néhány ember annyira ostoba, hogy úgy gondolják, hogy le tudják élni az életüket a Szűz Mária segítsége nélkül. Szeresd a Szűzanyát és imádkozd a rózsafüzért, mert az Ő rózsafüzére a fegyver a mai világ gonoszságai, ördögei ellen. Minden Isten által adott kegyelem a boldogságos Szűz Márián keresztül árad.

Pió atya naponta többször is imádkozta a rózsafüzért, még a párnája alatt is tartott párat. Egy napon nem találta meg a rózsafüzéreit, ezért Onorato testvért hívta és a következőt mondta neki:
„Fiatalember, hozd ide az én fegyveremet, add ide az én fegyveremet.”
Pió atya rózsafüzére nem az Üdvözlégy Mária körimáján alapult, hanem egy meghitt áldozatvállaláson (szerk: idő felajánlásával, elmélkedéssel) szeretett mennyei Anyja felé. Nagy szeretetet tanúsított Szűz Mária iránt, és közel maradt Hozzá valamennyiszer megpróbáltatásokon ment keresztül.

Mindent Szűz Máriának tanúsított és hitte, hogy hatalmas közbenjárása meggyógyíthatja a lelket és a testet is.

Míg sokan küzdünk a rendszeres és mindennapos rózsafüzér imádkozással, Pió atya arra bátorít minket, hogy legyünk kitartóak. Úgy vélte, hogy amikor a rózsafüzért szeretettel és szívvel imádkozzák, akkor bármi lehetséges2019.05.19.
szerző: szerk.
forrás: katolikus.ma/pio-atya-titkos-fegyvere-a-mai-vilag-gonoszsagai-ellen/