Sértetlen maradt a 16. századi Szűz Mária-szobor az ecuadori földrengésben

Az április 16-i ecuadori földrengés az epicentrumtól délre fekvő Montecristi templomában is súlyos károkat okozott, azonban a 16. századi Madonna-szobornak nem esett baja.


A földmozgás romba döntötte a templomépület jelentős részét; beomlott a torony és a homlokzat. A romok között egy tárgy azonban sértetlenül állt: a Monserrate-i Miasszonyunk-szobor, melyről a templom a nevét kapta.

Az arany palástot és apró koronát viselő szobor mindössze 91 centiméter magas, de mindig is különleges szerepet játszott Montecristi történetében, amióta a 16. században Spanyolországból az Atlanti-óceán partjához közeli ecuadori városba érkezett.

A Mária-szobor túlélte a kalózok bombázását, majd generációkkal később körülötte gyülekeztek a katolikusok, amikor a szekuláris kormány elüldözte a papokat; emellett számos csoda kötődik hozzá. Minden novemberben hívők tízezrei zarándokolnak a Monserrate-i Miasszonyunkhoz Ecuador minden vidékéről, hogy részt vegyenek a tiszteletére rendezett kilencnapos ünnepségsorozaton.


„Ő az édesanyánk, aki oltalmazott minket a földrengés alatt” – mondta Ángel Toaquiza plébános, aki szerint csodának tekinthető, hogy a szobor épségben átvészelte a katasztrófát.

A helyi legenda szerint V. Károly spanyol király küldte a szobrot Latin-Amerikába – együtt érkezett egy Irgalmasság Anyja-szoborral, melyet az uralkodó Ecuadorba szánt, a Monserrate-i Máriát viszont a limai alkirálynak. A szobornak azonban „egyéb tervei voltak”: amikor továbbszállították volna Peruba, a hajó érthetetlen okból nem volt képes elindulni – tartja a hagyomány. A kapitány ezt jelnek vette, hogy a Monserrate-i Miasszonyunk Ecuadorban szeretne maradni.


Montecristi lakói a Monserrate-i Szűzanya gondoskodásának tekintik, hogy a templom tornya nem a környező lakóházakra dőlt: „Hisszük, hogy Mária oltalmazott meg minket. Föláldozta a saját otthonát, hogy a mieinket megoltalmazza.”
2016. április 28.
forrás és fotó: Aleteia.org
megjelent: magyarkurir.hu/hirek/sertetlen-maradt-16-szazadi-szuz-maria-szobor-az-ecuadori-foldrengesben#lightbox[%27g69294%27]/0/...

Csodák sora! A Mennyországgal szemben tehetetlenek a természeti erők!

Az Istentiszteleti Kongregáció prefektusa szerint a Sátán célpontja ma az Oltáriszentségben jelenvaló Krisztus és a szentmise áldozata.

A pusztító természeti katasztrófák nem fognak Szűz Márián!

1. Amerika, Robstown, Harvey hurrikán, 2017

Valami igazán megdöbbentő dolgot találtak a Harvey hurrikán által letarolt város romjai között: bizonyítékként arra, hogy a Szent Szűz legyőzi a gonoszt.

Mint ismeretes Amerikán végigsöpört a Harvey hurrikán, óriási károkat okozva, és számtalan területen gyakorlatilag mindent a földdel tett egyenlővé.

Arra azonban senki nem számított, hogy a hurrikán által letarolt városban, a romok között olyan dologra lelnek, ami a dolgok természetes folyását figyelembe véve egyáltalán nem lehetne ott.

Nem érti senki, hogyan maradhatott meg egy Szűz Mária szobor teljesen sértetlenül, miközben minden ripityára morzsolódott és tört körülötte.

A róla készült fotó azóta az egész világot bejárta – isteni csodaként, a mennyei hatalom bizonyítékaként emlegetik.

A szobrot Robstown környékén találták meg, 20 mérföldre a Corpus Christitől. Egy családnak sikerült lefotóznia a romok közül kimagasló, egyetlen karcolás nélkül megmaradt Mária-szobrot. Senki sem tudja, mi lehet az oka annak, hogy nem lett semmi baja.

„Van valami csodálatos abban, ahogyan ez a szobor a pusztítás után is ott áll, a romok felett érintetlenül” – mesélte egy férfi, aki saját maga is látta az egészet a helyszínen.

Amerika és Texas történetének egyik legpusztítóbb hurrikánja söpört végig a térségen, semmi nem tudott ellenállni neki, sem beton, sem kő, egyedül a guadelupiai Szűz Mária szobra maradt ép, megmutatva a világnak, hogy e föld erőinek megvannak a határai.

2. Guayaquil, Equador

Equadorban 2016 április 23-án egy 7.8 erősségű földrengés gyakorlatilag a földdel tette egyenlővé Guayaquil városkát. 600 ember halt meg, rengetegen megsérültek, és tízezrek vesztették el otthonukat, minden vagyonukat azon a napon.

Ám a Szent Szűz üvegszekrényben (!!!) álló szobra tökéletesen érintetlen maradt.

„Nem csak a Szent Szűz szobra maradt épen, hanem Jézus Urunk is, az Oltáriszentség színe alatt” mesélte María del Carmen Gómez szerzetesnővér.

„Az Oltáriszentség egy kis kápolnában volt az iskolánk bejárata mellett, és teljesen el volt temetve a romok alatt. Mégis érintetlenül találtunk Rá néhány másik, a szentmiséhez használt liturgikus tárgy és egy kisebb, épen maradt Miasszonyunk szobor mellett.”

Az iskolából, a kolostorból és magából a városból gyakorlatilag kő és portenger maradt.

3. Manila, Maribojoc, Bohol

Manilában a kis Jézust karjában tartó Szűzanya szobra maradt sértetlenül állva egy hatalmas földrengés közepette.

„A földrengés elpusztította a templomot, de a patrónánkat megkímélte.” mondta Tom Balatayo plébános atya.

„Ahogy végignézek a templom romjain, szinte hallom az üzenetet, amit Assisi Szent Ferenc kapott Istentől: Építsd újjá egyházamat! – mesélte Luis Antonio Cardinal Tagle püspök arról az érzésről, ami a romokat látva átjárta. – Valójában a ripityára tört szíveinket kell újjáépíteni.”

„Szívszorító látni, hogy mi lett a több évszázada álló, nemzeti kincsnek számító templomunkból, hogyan vált a földdel egyenlővé. Még azt sem tudjuk, lesz-e itt valaha újra templom!” – mondta a püspök.

4. Atlanta, 1997

„Atlantában, 1997-ben, a Dunwoody negyedben tarolt a tornádó. A bátyám háza porig égett... Semmi nem maradt belőle, egyedül a Mária szobor maradt meg, egyetlen karcolás vagy füstnyom nélkül... Ez lehetetlen! Még mindig látom magam előtt a megégett földet, ami a ház után maradt, mintha csak háborús zónában lennénk... És a közepén ott állt békésen a mi mennyei Anyánk.”

5. Palm Sunday tornádo, 1965. április 11 – a katolikus templom Mária szobra

6. Breezy Point, Queens, New York 2012 – a Sandy hurrikán után

További tanúságtételek

„Ugyanez történt a Katrina hurrikán után is… A templom eltűnt, minden, ami megmaradt belőle, az Áldott Szűz szobra és a crucifix.”

„A nagynéném Chalmette-ben mindenét elvesztette a Katrina miatt, minden megsemmisült, elszállt, kivéve a Mária szobrot, ami az ajtó jobb oldalán volt. Dicsőség Neki!!”

„Édesanyám háza porig égett, egyedül a prágai kis Jézus kerámia szobra maradt épen. MINDEN más hamuvá lett.”

„1985-ben tűz ütött ki nálunk… Minden elszenesedett – a falon lógó crucifix és a rózsafüzérek viszont érintetlenül maradtak… Isten azon a napon ott volt a házunkban.”

„Michigan-ben élek, és bármi történt nálunk, a Mária szobor mindig ugyanott állt a kertben. Egyik télen 70 centiméter magas hó esett, de Mária körül nem volt hó. Természet anyánk tiszteletteljesen bánt a Szűzanyával.”

„A II. világháborúban a japánok földig rombolták a szülővárosomat. A mi házunk volt az egyedüli, amelyik nem lett a lángok martaléka, mert a hálónkban, a nagymamám régi oltárán állt Jézus Krisztus fából készült fejszobra. A szobor Spanyolországból való volt, amikor megvettük, azt mondták, csodatevő szobor.”

„Egy barátunknak autóbalesete volt. A szélvédőjükre a Szűzanya képe volt kitéve. Több autót érintett a baleset, sajnos voltak sérültek is, de az ő autójukban senkinek a hajaszála sem görbült.”

Waveland, Szent Klára parókia (St. Clare’s parish)

„New Orleans, a Katrina hurrikán idején. Templomok és házak lettek rommá pár óra alatt. De a Miasszonyunk szobra egyetlen karcolás nélkül érintetlenül állt a helyén. Mellékelem a képet is.”

„Több tűzoltó is beszélt arról, hogy a tornádó után érintetlen Bibliákat találtak a romok alatt. Csodálatos!”

„Ugyanez történt az unokatestvéreméknél Arizonában is, egy erdőtűzben leégett a házuk. A fából készült feszületet mégis érintetlenül találták meg.”

„Nem vagyok meglepődve. A férjem helyi művész, olajképeket készít kedvenc képemről, ami a Lourdes-i Miasszonyunkat ábrázolja. A stúdiója pár éve leégett. Egyetlen dolog maradt meg belőle: az eredeti kép a Lourdes-i Miasszonyunkról.”


További tanúságtételek:


forrás: metropolita.hu/2017/08/csoda-tortent-a-pusztito-hurrikan-tehetetlen-volt-szuz-mariaval-szemben/