El sem hinné, kiket pénzel Soros György

A liberális ügyek bajnoka új célpontot választott, és nekilátott az amerikai igazságszolgáltatás átalakításának. És kevés figyelmet kapott kampánya rendkívül sikeres.

Soros György

Miközben az amerikai sajtó az elnökválasztással volt elfoglalva, Soros György, ha nem is titokban, de szép csendben több millió dollárt költött el kis helyi választásokra, hogy fű alatt segítse a progresszív liberálisok egyik legfontosabb harcát: az amerikai büntető igazságszolgáltatás reformját. Mindezt ironikus módon pont az amerikai legfelsőbb bíróság egyik olyan döntését kihasználva teszi, amire kifejezetten nagy gyűlölettel tekintenek a liberálisok. Az ugyanis gyakorlatilag lehetővé tette, hogy a szupergazdagok annyi pénzt költsenek egy választási jelölt támogatására, amennyit csak akarnak.

A Demokrata Párt legismertebb megadonora pedig nem volt szűkmarkú, és hatalmas összegeket költött el olyan választásokra, amikre nem csak az országos sajtó nem figyel oda, hanem még gyakran maguk a választók sem. A kerületi ügyészek személyéről döntő voksolásokról van szó. Az Egyesült Államokban – a világon egyedülálló módon – ugyanis nem kinevezik az ügyészeket, hanem választásokon döntenek személyükről. Soros most ezekbe kezdett el beavatkozni, több millió dollárt költve el a számára kedves jelöltek támogatására.

Óriási hatalmuk van

A Politico cikke szerint Soros az elmúlt évben több mint hárommillió dollárt költött el hét helyi ügyészválasztásra, hat államban, és minden esetben olyan jelöltek mellé rakta a pénzét, akik hozzá hasonlóan az igazságszolgáltatás megreformálását tűzték ki célul. Olyan jelöltekről van szó, akik a bőrszín szerinti megkülönböztetés ellen küzdenek, vagy a börtönök túlterheltségét enyhítenék azzal, hogy nem zárnák be az enyhe drogvádakkal bíróság elé állított, nem erőszakos bűncselekményt lekövetett embereket.

Ezen reformok megvalósításához pedig Soros nem is találhatott volna jobb embereket, mint a kerületi ügyészek, akiknek óriási beleszólása van az igazságszolgáltatás működésébe. Az ügyészeken múlik ugyanis, hogy milyen ügyekben emelnek vádat egy gyanúsított ellen, és az is, milyen büntetést kiszabását kérik a bíróságoktól.

Eldönthetik, milyen keményen szállnak rá valakire, és milyen elnézőek másokkal szemben. Óriási hatalmuk van ebből a szempontból, mondta John Pfaff, a Fordham egyetem tömeges bebörtönzéseket tanulmányozó büntetőjogász professzora az Atlantic című lapnak.

Képtelenség versenyezni Soros pénzével

Soros a Safety and Justice nevű szervezetén keresztül tavaly kezdett el beavatkozni a helyi ügyészválasztásokba, televíziós reklámokkal, kampánylevelekkel és közvélemény-kutatásokkal segítve a számára kedves jelölteket. És az első lépések rendkívül sikeresek voltak.

A Louisiana állambeli Caddo megyében például a szavaztok 55 százalékával győzött a demokrata ügyészjelölt, James E. Stewart, aki az első fekete ügyésze lett Caddónak. Stewart megválasztását Soros a helyi viszonyokhoz képest óriásinak számító, 916 ezer dollárral segítette.

Mississippiben a The Clairon-Ledger cikke szerint közel 400 ezer dollárt költött el Soros két ügyészválasztásra, aminek legnagyobb része az 1989 óta hivatalban lévő Forrest Allgood ellen indult Scott Colom támogatására ment el. Colom – aki saját erejéből kevesebb, mint 150 ezer dollárnyi adományt gyűjtött össze kampányára – végül magabiztosan nyert. Allgood közben kevesebb mint 50 ezer dollár tudott elkölteni választási kampányára.

Hogy a milliárdos üzletember pénzügyi támogatása milyen komoly kihívást jelent az általa preferált jelöltek ellenfeleire, jól mutatja az új-mexikói Bernalillo megyében zajló idei ügyészválasztás, ahol Soros helyi szervezete tavasszal több mint százezer dollárral támogatta a demokrata Raul Torrez megválasztását. Republikánus ellenfele ennek hatására júniusban bejelentette, hogy visszavonja indulását, azzal indokolva visszalépését, hogy pénzügyileg képtelen versenyezni a Soros által támogatott Torrezzel. Simon Kubiaknak mindössze 1600 (ezerhatszáz) dollárja volt a kampánypénztárban, amikor visszalépett.

Előző hét kedden pedig Floridában aratott győzelmet Orange és Osceola megyéket érintő ügyészi választáson a Soros által preferált jelölt, Aramis Ayala, legyőzve a hivatalban lévő ügyészt, Jeff Ashtont. A kampányra Soros szervezete a Politico cikke szerint 1,4 millió dollárt, az Orlando Sentinel adatai szerint pedig 975 ezer dollárt költött el, közte több mint 630 ezer dollárt televíziós hirdetésekre. Közben Ashton a Sentinel cikke szerint alig több mint 110 ezer dollárból gazdálkodhatott.

És ez még csak a kezdet

A büntető igazságszolgáltatás reformjáért küzdő progresszív liberális szervezetek csak most kezdtek ráeszmélni arra, milyen nagy lehetőségeket rejtenek az ügyészválasztások, amelyek 85 százalékában ellenfél nélkül indulnak a hivatalban lévő ügyészek. A Politico információ szerint az olyan liberális szervezetek, mint például a Color of Change már el is kezdték felkutatni a számukra érdekes ügyészválasztásokat, és már a 2017-es és a 2018-as választásokra készülnek.

A hivatalban lévő kerületi ügyészek, akik eddig úgy gondolták, megingathatatlan a pozíciójuk, most készülhetnek arra a sokkélményre, ahogy a legismertebb demokrata megadonor a korábbi álmos választásokat milliódolláros küzdelemmé alakítja át.2016. szeptember 8.
Ignácz Péter
forrás: 24.hu/kulfold/2016/09/08/el-sem-hinne-kiket-penzel-soros-gyorgy/
Elképesztő leleplezés!

A magyar választások befolyásolása, a média manipulálása, vesztegetés, stb…

2016. szeptember 8.
forrás: meteon.org/2016/09/08/elkepeszto-leleplezes-a-magyar-valasztasok-befolyasolasa-a-media-manipulalasa-vesztegetes-video/
Soros: Vesszen a haza!

Vajon elítéli-e az Amnesty International Magyarország azt a szomáliai fiatalembert, aki szeméremsértő módon szexuálisan zaklatott egy hazafelé tartó lányt a napokban a XVI. kerületben?

Jeney Orsolya Sorossal, közösen a magyarság ellen

Kinek a jogai védelmét tartja fontosabbnak a nemzetközi jogvédő szervezet: a magyar leányét, akinek sérelmére elkövették a cselekményt, vagy a sérelmet okozó szomáliai férfiét, aki több éve hagyta el afrikai szülőhazáját, s a Földközi tengeren át, Görögország, Macedónia, Szerbia érintésével a zöldhatáron keresztül érkezett Magyarországra, s balszerencsénkre itt is időzik egy ideje?

Konkrét kiállást nem olvastam az Amnesty-től ez ügyben, de a szervezet migránsokkal kapcsolatos állásfoglalásaiból egyértelműen kitűnik, hogy e konkrét ügyben sem a megtámadott magyar lány jogai fontosak elsősorban a számára. A szervezetvezető, Jeney Orsolya egy korábbi nyilatkozata szerint a menekültügy miatt csakis szégyenkezhet Magyarország.

Az sem a magyarok érdekeit szolgálja, hogy a szervezet szerint hangulatkeltés volt a plakátkampány és a nemzeti konzultáció is. Jeney Orsolya azt sem értette, miért épített Magyarország kerítést a határára és szerinte a tranzitzónák működése is átláthatatlan.

Nos, voltaképpen ezeket az ostoba félreértéseket csak és kizárólag olyan ember fogalmazhatja meg, akinek semmit nem jelent a magyarság. Szörnyűséges kinyilatkoztatásainak emberi jogi szempontból egyetlen nyilvánvaló rezüméje van, nem a magyar emberek jogaiért dolgozik, hanem az idegenekéért. Ez pedig a nevéből ítélve magyarnak született ember számára óriási szégyen.

Ezzel nem a nyilvánosság elé kellene kiállni és ott világgá kürtölni, hogy a magyar érdekeket védő magyar kormány intézkedései menekültügyben szégyellni valóak. Hát hiszen kinek az érdekeit védje a kormány, ha nem azokét, akik megválasztották, akik szolgálatára, méltó képviseletére felesküdött?

Az idegenlelkű Jeney Orsolyának sajtótájékoztató tartása helyett inkább el kellene süllyednie szégyenében, hogy – honfitársunk létére – egy emberi jogi szervezetet képviselve nem a magyar, hanem az idegen emberek jogait képviseli.

Az Amnesty International Magyarország vezetője azonban nemhogy nem akar szégyenében elsüllyedni, hanem szennyes tevékenységeinek halmazára még rátesz egy lapáttal. Bejelenti, hogy részt vesz az október 2-iki népszavazási kampányban. Természetesen itt sem a magyar érdekek mentén, sokkal inkább azok szekerét tolva, akik arra játszanak, hogy otthon tartsák az embereket, hogy a népszavazás ne legyen érvényes, hogy a magyar kormány ne tudja nagy erővel védelmezni a nemzeti érdekeket az Európai Bizottságban, az Európai Unióban.

Itt is az erőszakoló szomáliai a fontosabb, mint a sérelmet elszenvedő magyar lány, a külföld migánspárti érdekei előrébb valók, mint a nemzet holnapja, identitása. Elképesztő!

Persze, ha hozzátesszük, hogy az Amnesty International magyarországi szervezete is erőteljesen Soros György által pénzelt, akkor egycsapásra érthetőbb az egész történet. Soros nevezte már magát a magyar kormány ellenzékének, ami voltaképpen nem is hazugság. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a saját hibájából harmatgyenge ellenzék hangja azért hallatszik egyáltalán, mert Soros különböző szervezetei fölerősítik azt. Soros támogatása nélkül még ott sem tartana az ellenzék, ahol most.

Elég csak az MSZP bugyuta óriásplakátjára utalni, amelynek egyik oldalán azokhoz szólnak, akik nemmel akarnak szavazni az október 2-iki népszavazáson, a másik oldalán pedig az igennel voksolóknak szánnak lélekerősítő felületet. Ugyanabból a szájból mondja Molnár Gyula pártelnök, hogy éljen a haza!, mint azt, hogy vesszen a haza! Bravó! Ez aztán a tiszta, közérthető iránymutatás. Még szerencse, hogy a szocialista szavazók józanabbak a nyilvánvalóan kelekótyának látszó, úgy tűnik, talán olykor dizájneres hatástól sem mentes pártvezetésnél és többségében önvédelmi reflextől vezérelve nemmel szavaz a magyarság érdekében.

Soros persze nem ad esélyt arra, hogy az általa manipulált választók mérlegeljenek. Nála egyértelműen a „Vesszen a haza!” a cél. Az, hogy Magyarország egy érvénytelen népszavazással gyengüljön az EU-ban, tárgyalási pozíciója romoljon, kiszolgáltatottsága nőjön.

Ezért állítja sorompóba az Amensty Internationalt is, hogy egy látszólag független nemzetközi cég magyarországi szervezeteként mondja meg a tutit a magyaroknak. De nem tudja megmondani, mert az nem áll érdekében. Csak hazudni méltóztatik. Ő sem vesz tudomást arról, akárcsak az ellenzék, hogy az Európai Bizottság idén nyolcszor döntött a kötelező kvótarendszerről, a migránsok EU tagállamok közötti széttelepítéséről, nem pedig egyszer, amely révén Magyarországra nem egészen 1300 menekültet telepítenének. (Ezt a döntés a magyar kormány bíróságon támadta meg – a szerk.)

Annyit akarnak betelepíteni, amennyi a folyamatos befogadás révén bejut Olaszországba, Németországba, Franciaországba. Magyarországra nem, mert a kormány nem engedi. Bejönni meg nem lehet a zöldhatáron, mert a kerítés – köszönet érte Orbán Viktor határozottságának – megvéd bennünket. De sok tíz millió migráns még indulásra vár.

Ha nem leszünk határozottak, akkor azok hozzánk is megérkeznek. Soros György és az EU erős tagállamai gondoskodnak róla.

A nemeknek győzniük kell október 2-án! Mindenkinek el kell menni szavazni, ellenkező esetben a „szomáliaiak” igázzák le lányainkat, nemzetünket.

Ezt nem hagyhatjuk!
2016. szeptember 10.
Horváth K. József
forrás: leander.blogstar.hu/2016/09/10/soros-vesszen-a-haza-/30157/