Szűz Mária szobra sértetlen maradt
(forrás: www.katholisches.info – 2015. szeptember 4.)


2015 júliusában egy Madrid közeli katonai bázison heves tűz ütött ki. A vegetáció nagy része teljesen elpusztult, miközben egy, az érintett terület közepén álló Mária-szobor sértetlen maradt.

2015 júliusában egy Madrid közeli katonai bázison heves tűz ütött ki. A vegetáció nagy része teljesen elpusztult, miközben egy, az érintett terület közepén álló Mária-szobor sértetlen maradt.

Több spanyol sajtóorgánum, mint pl. Infovaticana és Religion en Libertad beszámolója szerint, az esemény az El Goloso katonai támaszponton történt, a „Guadarrama” páncélos dandárosztag állomáshelyén.

Miután a tüzet eloltották, nagy volt a katonák meglepetése, amikor az elszenesedett földterület közepén a Lourdes-i Boldogasszony sértetlenül maradt szobrát pillantották meg! De a meglepetés még nagyobb lett, amikor a katonák meglátták, hogy a szobor körül a fű is érintetlen maradt, sőt a virágok és vázák is, annyira frissen, mintha a lángok a szobor környezetét egyáltalán nem érintették, sőt, inkább respektálták volna!

A tűz július 30-án a nagy hőhullám alatt tört ki. A katonaság nem talál magyarázatot arra, miért nem érte kár a szobrot, és hogy a virágok miért nem égtek el, vagy legalább miért nem perzselődtek meg vagy feketedtek el.

A történet gyorsan elterjedt az interneten, ahol egyesek – érthető módon – rögtön „csalást” kiáltottak. Az utóvizsgálat azonban minden kételyt eloszlatott. A képeken jól látszik, hogy a szobor és a virágos vázák a zöld füvön egy felperzselt területen állnak. [Bár a kételkedés nem tilos, sőt sokszor igencsak ajánlott, de azért igencsak valószínűtlen, hogy egy páncélos osztag állomáshelyén bárkinek eszébe jutna ilyesmit kitalálni, vagy hogy idegenek oda férkőzhettek volna, és pont ilyesmit csinálnak.]

Az állomás személyzete, a katonák korábban alig vettek tudomást a kertjükben felállított Mária szoborról. De pár katona megerősítette, hogy különös tiszteletet tápláltak a Lourdes-i Mária szobor iránt, és a szobor olykor része volt a hivatalos ceremóniáknak is.

A helyi katonai hivatal kivizsgálása elég alapos volt ahhoz, hogy a történet valódiságát hitelessé tegye. Vannak dolgok, amiket az ember nem ért meg, melyek azonban a hit számára sokat mondanak.


Megjegyzés:

Isten az Ószövetségben és a korai kereszténységben számos hasonló csodát tett (Dániel az oroszlánok között, a három ifjú a tüzes kemencében, János apostol olajbafőzése stb. stb.)

Ugyan napjainkban már alig-alig akad csoda – hiszen a mai ember nem érdemli meg –, de azért Isten olykor még most is megkönyörül rajtunk, és tesz csodát. Ilyen volt a négy jezsuita életben maradása, sőt sugármentessége Hiroshimában, vagy a New York-i Mária szobor története. Szűz Mária szobra sértetlen maradtó.

Az Egyesült Államok keleti partvidéken emberek milliói a Sandy-vihar pusztításának képeire ébredtek kedd reggel. Az ország legsűrűbben lakott régiójának nagy részén nem volt áram, New York alacsonyabban fekvő részeit és a metrót elöntötte az ár.

A meglepő kép azonban ez volt:

„New York Queens negyedében a leégett utcasor 80 háza között szinte teljesen sértetlenül vészelte át a tűz poklát egy Madonna-szobor…”

Az itt látható képet a CNN mutatta be: „A Virgin Mary statue stands in the Breezy Point neighborhood of Queens, New York, on Tuesday after a fire fed by high winds destroyed at least 80 homes.”

De mindenekelőtt ne felejtsük, hogy mennyei édesanyánk, Mária a katolikusok, és különösen a magyar katolikusok menedéke, különösen a végső időkben.

Fatimában ezt a tényt Mária újfent megerősítette. Fatimában magyarok készítették a keresztutat, melynek végén magyar kápolna áll, benne a magyar szentekkel, és Lajosmizse egykori plébános állíttatott ott egy 15. állomást is, hálából Magyarország „felszabadulásáért”.


Lásd ezzel kapcsolatban a katolikus-honlap cikkét:

Az IMMACULATA – utolsó mentsvárunk

Ebben a cikkben olvasható Grignion de Montfort Szent Lajos-Mária jövendölése:
„Mária által kezdődött a világ üdve, Mária által kell bevégződnie is.”


2016. március 20.
feltéve: 2015. szeptember 6.
forrás: katolikus-honlap.hu/1502/mariaszobor.htm