Az afrikai migrációt kritizálta az afrikai bíboros

Egy bíboros, Peter Turkson szerint ideje megállítani az Afrikából érkező migrációt Európába. A dolog csavarja: Turkson a legmagasabb rangú egyházi ember a Vatikánban, aki afrikai származású.


A közelmúltban nagy visszhangot váltott ki az, hogy Olaszország akár le is zárhatja kikötőita migránsok előtt. Ezzel kapcsolatban Turkson úgy nyilatkozott, hogy „ideje elzárni” a migrációs áradatot Afrikából Európába, s ehelyett a migránsok származási országára kellene több figyelmet fordítani.
Az egész folyamat olyan, mint csapot folyatni. Várhatod, amíg eláll a víz, vagy elzárhatod Te magad.
Hozzátette, hogy az afrikából érkező „menekültek” olyan országokból jönnek, ahol nem pusztít háború, tehát semmi oka nincsen onnan elmennie az embertömegeknek.

Nem is lehetne nagyobb szakadék Ferenc pápa és Turkson bíboros álláspontja között

Megváltoztathatók a dolgok úgy, hogy a fiatalokat ott tartsuk, ahonnan elindulnak.
Peter Kodwo Appiah Turkson Ghánában született, és a Ghánai Katolikus Püspöki Konferencia elnökeként szolgált korábban.

Bíborosi minőségét II. János Pál pápától kapta 2003 október 21-én.
A 2013-as pápaválasztás során a világsajtó Turksont tartotta a legesélyesebb pápajelöltek egyikének.

A bíboros szerint a migráció kérdésének megoldása nem Európában keresendő, hanem a gyökerekig hatolva kell a problémával foglalkozni, és az afrikai kontinens fejlesztésére kell figyelmet szentelni.

A Vatikánban keményvonalasnak ítélik véleménye miatt, azonban meggyőződése, hogy álláspontja nem ellenkezik a kereszténység erkölcsi előírásaival. Szerinte nem szabad figyelmen kívül hagyni a realitásokat sem, és tudomásul kell venni, hogy az európai országok tűrése véges.2017. július 1.
Vatikán
fotó: AFP
forrás: magyarkozosseg.net/az-afrikai-migraciot-kritizalta-az-afrikai-biboros/