10 boldogság – a mobiltelefonról

Mi lenne, ha a mobiltelefonunktól való megszabadulás lehetővé tenné egy másik valóság megélését?

Bizony mondom nektek: a Mennyei Királyság olyan férfihoz hasonlatos, aki élete hajójának fedélzetéről kidobta a mobilját, majd élni kezdett. A jelen pillanat válik az iránytűjévé, az akarat a kormányává, és a testvériség a vitorlájává.


Boldog, aki használni meri mobilját, nem pedig szolgálja azt: kezében tartja életét.

Boldog, aki ki meri kapcsolni mobilját egy családi vagy baráti est kedvéért: a testvéri boldogság igazi pillanatait fogja megélni.

Boldog, aki ki meri kapcsolni a mobilját, amikor dolgozik: dolgozni fog.

Boldog, aki utazása során ki meri kapcsolni a mobilját, mert a lehetőségek egész világegyeteme nyílik meg a számára: lesz ideje olvasni, aludni, imádkozni, írni, elmélkedni, megismerkedni egy szép ismeretlennel, nézni a tájat, vagy semmit sem csinálni.

Boldog, aki el meri távolítani a mindenféle drága, szuperpraktikus applikációkat, amelyek nélkülözhetetlenek mindazoknak, akik csak vegetálni akarnak, ámde elég fölöslegesek azoknak, akik élni akarnak; ezek pénzt, időt és koncentrációt takarítanak meg.

Boldog, aki alkalmazásai közül el meri távolítani az értesítéseket; nem egy algoritmus fogja őt irányítani, hanem ő maga fogja a saját életét irányítani, és a jelen pillanatot fogja élni.

Boldog, aki az ima ideje alatt ki meri kapcsolni a mobilját: imádkozni fog.

Boldog, aki képes nem elővenni a mobilját, amikor unatkozik, stresszes vagy várakozik: unatkozni fog, kezelni fogja a stresszét, felfedezi a világot, megéli a magányát, együtt él önmagával vagy másokkal, meghallgatja a feleségét, sportolni fog.

Boldog, aki meg meri gyónni ezeket az elvesztegetett órákat, a megromlott látást, a megszakadt kapcsolatokat: megkapja majd Isten irgalmát és erejét.

Boldog, aki élni mer: ki fogja kapcsolni a mobilját


írta: Joseph Challier
fordította: Bárdi Zoltán
Aleteia
katolikus.ma/10-boldogsag-a-mobiltelefonrol/