Nógrádi: csak Európával szórakozik a leendő ENSZ-főtitkár

Nógrádi György szerint szakmailag tévés, politikailag pedig inkorrekt az, ahogyan a leendő ENSZ-főtitkár beszél.

Nógrádi György
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A biztonságpolitikai szakértő úgy véli, hogy António Guterres „csak Európával szórakozik”, az USA migránspolitikáját azonban már nem meri bírálni. Nógrádi György szerint a portugál politikusnak komoly problémái lesznek az ENSZ-ben, ha így folytatja.

„Nem probléma, hanem megoldás”

– így fogalmazott a bevándorlásról a leendő ENSZ-főtitkár, António Guterres.

Nógrádi szerint a szocialista politikus a bevándorlásnak csak a gazdasági vonatkozásait fogadja el, amikor arról beszél, hogy csak azok ellenzik a migrációt, akik a pénzüket féltik, mert kevésbé tudnak vagyonosodni.

A szakértő ezzel kapcsolatban az M1 műsorában elmondta, hogy Portugáliából máshogy néz ki a világ, az ENSZ-főtitkárral szemben pedig a Biztonsági Tanács öt állandó tagjának van vétójoga. Nagy-Britannia és Oroszország nem enged be migránsokat, Franciaországban pedig a jövő évi választásokkal jöhet el a fordulat a bevándorláspolitikában, hiszen a jobboldaliak drasztikusan véget vetnének a migrációnak.

Nógrádi György úgy véli, hogy Guterresnek globálisan kellene beszélni, mert amit mond, az szakmailag téves, politikailag pedig egy kicsit inkorrekt:
nem meri bírálni az USA migránspolitikáját,
Ausztráliáról és a Perzsa-öböl gazdag országairól nem szól,
„csak Európával szórakozik”.
Az Európai Unió országaiban készített felmérés szerint valamennyi országban azt mondta a lakosság többsége, hogy nem kér a bevándorlókból. Nógrádi György António Guterres kijelentéseit egyelőre betudja annak, hogy a leendő ENSZ főtitkár még nincs beiktatva, és hogy a konferencia, amelyen felszólalt, Lisszabonban volt, de ha ugyanezt csinálja az ENSZ-ben, akkor komoly problémái lesznek.

A szakértő szerint a történelem cáfolta, hogy a beérkező migránsok a jólétet hoznák – egy kivételével, korábban az USA valóban egy olvasztótégely volt, de mára ez is véget ért. Európa nem tud mit kezdeni a migránsokkal, döntő részük pedig alkalmatlan egy high-tech világban – tette hozzá Nógrádi.2016. november 27.
Bertha László
forrás: 888.hu/article-nogradi-csak-europaval-szorakozik-a-leendo-ensz-fotitkar