Az elit tagjai hisznek a felkészülésben
– Luxus bunkerek és eldugott birtokok


A hatalmi elit tagjai régóta készülnek valamire és sokan vásároltak közülük hatalmas birtokokat a világ eldugott szegleteiben.


A brit Mirror online kiadása például arról tudósított, hogy az alapkezelők különösen kedvelik az olyan titkos búvóhelyeket, ahová „a növekvő vagyoni egyenlőtlenség miatt kirobbanó polgári lázongások elől” menekülhetnek.

Nem egy repülőgép leszállására alkalmas terület és birtok talált új gazdára olyan országokban, amelyek az elit szemszögéből biztonságosnak mondhatók, tehát nehezen elérhetők a tömegek számára.
„A növekvő egyenlőtlenség és a 2011-ben Londonban, valamint tavaly az amerikai Ferguson városában tapasztaltakhoz hasonló lázongások hatására a pénzvilág sok vezető szereplője tart attól, hogy a nép dühének célpontjává válhat,” írja a Mirror.
Robert Johnson, a New Economic Thinking intézet elnöke a davosi Világgazdasági Fórum résztvevői előtt (akik ironikus módon maguk is az ultra gazdag 99,9 százalékot képviselik) elmondta, hogy számos alapkezelő ügyvezetője és más komoly vagyonnal rendelkező személyek, aktívan tervezik „lelépésük” részleteit.
„A világ számos pontján ismerek alapkezelőket, akik repülőgép leszállópályákat és farmokat vásárolnak például Új-Zélandon, mert úgy gondolják, hogy eljön a pillanat, amikor el kell tűnniük,” mondta.
Hozzátette, hogy az egyenlőtlenség folyamatos fokozódása miatt, a globális gazdasági helyzet egyesek számára rövid időn belül elviselhetetlenné válhat, beleértve a leggazdagabb nemzetek állampolgárait is.
„Az emberek biztosítékot akarnak, hogy a gyerekeik számára is kínálkoznak még lehetőségek, és ezek a lehetőségek nem térnek el mások lehetőségeitől,” mondta Johnson. „A visszacsatolási lánc kegyetlen. A sok pénzt kereső politikusok a sok pénzt többnyire arra használják, hogy még több pénzt keressenek.”
Johnson észrevételeit az Új Gazdasági Alap ügyvezetője, Stewart Wallis is megerősítette, aki a CNBC Afrikának nyilatkozva a következőket mondta:
„Menekülőautók, új-zélandi leszállópályák és hasonlók, tehát olyan dolgok, amik a meneküléshez szükségesek. Amennyiben fennállna a lehetőség egy másik bolygóra menekülni, némelyikük megtenné. Azt hiszem a gazdagok aggódnak és joggal. Miért érdekes az egyenlőtlenség?

Biztos mindenki ismeri az Oxfam statisztikáit, amelyek szerint a világ 80, ismétlem, 80 leggazdagabb emberének együttes vagyona nagyobb, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak. Hamarosan pedig a felső 1 százaléknak több lesz, mint mindenki másnak, mint az alsó 99 százaléknak.”
A gazdag amerikaiak felkészülése a lázongásokkal szemben pár éve kezdődött. 2012-ben például a Huffington Post arról írt, hogy néhány vevő több millió dollárt költött olyan társasházak megvásárlására, amelyeket a hidegháborúból hátramaradt rakétakilövő silókból alakítottak ki.

Máshol pedig arról olvasni, hogy bizonyos tehetős amerikaiak luxus bunkereket vásárolnak az elégedetlenség miatt várható káosz elleni védelemként. A TheRichest.com (jelentése: a leggazdagabbak) a következőket írja:
A milliárdosok számára készült bunkerek egyre elterjedtebbek. Az aggodalom korában, amikor a terrorizmustól, a természeti katasztrófáktól, a médiát uraló orwelli megfigyeléstől és a háborútól való félelem uralja az embereket és ahol másról sem hallani, mint, hogy Oroszország az egyetlen hatalom, amely képes az Egyesült Államokat radioaktív hamuvá változtatni, érthető, hogy az ultra gazdagok luxus erődítményeket építenek a láthatáron lévő ítéletnapi forgatókönyvek ellen.
Időkjelei:

Az idők egyik jeleként Jézus figyelmeztetett, hogy „Az emberek megdermednek a félelemtől és annak sejtésétől, ami az egész földre vár, mert az egek tartóerői megrendülnek.” (Lukács 21:26)

A félelemre természetesen a megoldást is meghagyta az Övéinek: „Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, s ne féljen.” „Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (János 14:27, 16:33)

Tanításainak követőiként tehát, függetlenül attól, hogy valaki hisz-e a fizikai felkészülés szükségességében, egészen más szempontok kell, hogy motiváljanak bennünket. Az úgynevezett „prepperek” bizonyos csoportjára jellemző „én először” hozzáállás helyett, Jézus arra tanított, hogy „aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megtalálja.” (Máté 16:25) A mi feladatunk tehát nem elbújni a nehézségek elől, hanem segíteni másoknak megérteni és átvészelni ezeket. (Dániel 11:32-33)

Fontos azt is megjegyezni, hogy a cikk közzétételének célja nem az, hogy a jelen helyzetben bárkit a fentiekhez hasonló lépésekre ösztönözzön, csupán szeretnénk rámutatni, hogy hitbéli hovatartozástól függetlenül, sok ember érzi vagy tudja, hogy nehéz idők várnak a világra. Érdekes kérdés, hogy ezek a gazdag bennfentesek vajon saját megérzéseik alapján készülnek ezekre az eseményekre vagy pedig tudnak valamit?

A felkészüléssel kapcsolatos bibliai nézőpontról ebben a posztban lehet bővebben olvasni: A felkészülés egyenlő lenne a hit hiányával?


2015. február 26.
forrás: idokjelei.hu/2015/02/az-elit-tagjai-hisznek-a-felkeszulesben/