Templomot foglaltak el a migránsok és a francia „függetlenek”...

Ilyen még soha nem fordult elő Franciaországban! Ezzel tiltakoztak a kormány szigorított migrációs törvénytervezete ellen. A tegnap esti misét törölték.
A „Papírok nélkül” nevezetű, magát „autonómnak” azaz függetlennek beállító, de a támogatóit mélyen elhallgató migránsvédő csoport
olyat tett tegnap, amit még senki, soha, Franciaországban.


Körülbelül 80 fővel elfoglalta a Párizs melletti Saint-Denis székesegyházat, néhány bevándorlóval egyetemben... Körülbelül egy óra múlva megjöttek a rendőrök és kizavarták őket onnan, ahol semmilyen keresnivalójuk nem volt, majd sorfalat álltak, hogy ne térhessenek vissza.

A bazilikát fél hatkor bezárták és csak később nyitották ki újra, de az esti misét biztonsági okokból törölték.


Az ügy háttere, hogy mióta megjelent a francia kormány szigorított migrációs törvénytervezete, a bevándorlást pártolók össztüzet zúdítottak rá. Sztrájkkal tiltakozott ellene a francia menekült- és hontalanügyi hivatal (OFPRA), Államtanács, az Amnesty International, az Orvosok Határok Nélkül és a bevándorlókkal foglalkozó valamennyi civil szervezet, valamint a baloldali pártok, mert szerintük a menedékkérők egy része nem tudja majd érvényesíteni a nemzetközi és a francia jogban szavatolt jogait


Az interneten találtunk egy sokatmondó videót is a „Papírok nélkül” migránstámogatók egy korábbi tüntetéséről.2018. március 20.
forrás: ripost.hu/cikk-templomot-foglaltak-el-a-migransok-es-a-francia-fuggetlenek