Vasárnap estére egész Magyarországot imára hívjuk

Arra hívunk Téged, hogy vasárnap este 20 órakor otthonodban egy gyertyát meggyújtva csendesedj el: imádkozz a betegekért, az őket ápoló orvosokért és ápolókért, azokért akiknek a helyzete ellehetetlenült ebben az esztendőben. Ezen az estén állj meg egy percre, hogy emlékezz az elhunytakra és fohászkodj azokért, akiknek az életéért jelenleg is küzdenek.


Magyarországon – és szerte Európában – minden korábbinál erősebben tombol a koronavírus: hazánkban százezernél is több aktív fertőzött van, hétezer embert ápolnak kórházban és napi szinten száz körül mozog a halálos áldozatok száma. A járvány miatt tízezrek munkahelye van veszélyben, miközben éjszaka az országunk a kijárási korlátozások miatt szinte teljesen kihalt.

Történelmi időszakot élünk, amely történelmi összefogást igényel: arra hívjuk Magyarország lakosait – függetlenül felekezeti hovatartozástól és hitélettől – hogy november 15-én, vasárnap este 20 órakor otthonaikban egy gyertyát meggyújtva emlékezzenek az elhunytakra, imádkozzanak a betegekért, a bajba jutottakért és az őket ápolókért. Hívjuk a nem hívőket is, hogy egy percre csendesedjenek el, így emlékezve az 1,3 millió elhunytra, akik közül háromezren a honfitársaink.

Mit kell tenned, hogy csatlakozz a kezdeményezéshez?
  1. Vasárnap este 20 órakor gyújts meg otthonodban egy gyertyát.

  2. Mondj el egy fohászt vagy egy kötött imát (pl. Miatyánk) mindazokért, akiket bármilyen módon is érint a koronavírus. Ha saját szavaiddal imádkozol, akkor nem kell mást tenned, csak őszintén mondd el a benned lévő érzéseket és kéréseket.

    (A 777 vasárnap reggel közzétesz egy ajánlott imát, de ez valóban csak egy ajánlás.) Ha nem vagy hívő, akkor csak egy percre csendben maradva emlékezz az elhunytakra, a betegséggel küzdőkre és hozzátartozóikra, az őket ápolókra, és mindazokra, akik bajba jutottak a járvány miatt.
A tavaszi imaláncunkkal ellentétben ezúttal nem készítettünk külön térképet, de ide kattintva bejelölheted, hogy honnan imádkoztál. Megköszönjük, ha segítetek a kezdeményezés gyors terjesztésében, hiszen szeretnénk, ha ez egy valódi, nagy összefogás lenne. Hiszünk a közös ima erejében, abban hogy nem csak érdemes, hanem szükséges is összefognunk ebben a nehéz pillanatban.

És bizony, mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják azt mennyei Atyámtól.” (Mt 18,15-20)


2020. november 14.
fotó: Bonifert Rita
forrás: 777blog.hu/2020/11/14/vasarnap-estere-egesz-magyarorszagot-imara-hivjuk/