A lombikbébiprogram bűn!

A Katolikus Egyház tanítása ebben a kérdésben nagyon egyértelmű. A magyar törvénykezés nem megfelelő a keresztény értékrend szerint, és kormányzati szinten történt változtatás, nagyobb összeget rendeltek a lombikprogramhoz, ezért a nemzeti ünnepen, amikor a keresztény önfeladásról szóltam, szólni kívántam arról is, hogy a keresztény értékek ezen a téren is mást diktálnak" - mondta nemrégen Veres András győri megyéspüspök.


A Katolikus Egyház egyértelműen az élet védelme mellett teszi le a voksát, ahogy azt a mai orvostudomány tartja, a fogantatás pillanatától a természetes befejeződéséig. A lombikbébiprogrammal az a probléma, hogy nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan meg az élet, ráadásul pluszmegfoganások is történnek mesterséges körülmények között. A többi embriót vagy lefagyasztják és félreteszik, vagy elpusztítják. A mesterséges megtermékenyítés nem elfogadható a Katolikus Egyház számára

Egy igazi főpásztor, aki tiszta és világosan egyértelmű beszéddel óvja a Krisztus által reá bízott híveket a lombikba bájt Sátán cselvetésétől! Köszönjük, Excellenciás Püspök Úr! Követjük a Jó Pásztort követő jó lelkipásztorokat!

Aki többet akar tudni arról, miért bűn a lombik, olvassa el EZT az ingyenes bioetikai útmutatót, pontosabban annak negyedik fejezetét. Nagyon meg fog lepődni, milyen sátáni az egész.

Egyébként pedig van egyházilag elfogadott módja a megtermékenyítés elősegítésének, erről itt lehet olvasni.

A lombikprogrammal az alábbi gondok vannak:
 1. Nem a gyerekvállalásról szól, hanem óriási üzlet.
 2. A megtermékenyített 5-10-15-...petesejtből maximum 3-at ültetnek vissza, a többit megsemmisítik, vagy...
 3. Eladják (!) más pároknak, vagy...
 4. Eladják biológiai kísérletek végzése céljából.
 5. A lombikprogram ma a meddőség kezelésére szolgál, de pontosan tudjuk, ez az első lépés a genetikailag szelektált emberiség megteremtése felé vezető úton...
 6. A hívő embernek bele kell gondolnia abba, ha a gyermekáldást elfogadjuk Istentől, ugyanígy az is az engedelmesség része, ha elfogadjuk, ha nem lehet gyermekünk.
 7. A lombikbébi program sem rizikómentes. Akár egy petesejt beültetésekor is lehet akár négyesiker, kettő, három esetében méginkább. Ilyenkor jön a „magzatredukció”, ami abortusz, tehát TÖBBSZÖRÖS MAGZATGYILKOSSÁG


2017. augusztus 25.
forrás: http://romaikatolikus.blogspot.hu/2017/08/a-lombikbebiprogram-bun.html
-

Veres András: A lombikbébiprogram minden formája bűn

Veres András győri megyéspüspök szerint tudatlanság áll a lombikbébiprogram hátterében, és a tudatlanság mértékétől függ, hogy az mekkora bűn. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a Magyar Nemzetnek adott villáminterjújában beszélt erről.

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke

 • Augusztus 20-ai szentbeszédében miért üzent hadat a lombikbébi-programnak?

 • Nem hadüzenet volt ez. A Katolikus Egyház tanítása ebben a kérdésben nagyon egyértelmű. A magyar törvénykezés nem megfelelő a keresztény értékrend szerint, és kormányzati szinten történt változtatás, nagyobb összeget rendeltek a lombikprogramhoz, ezért a nemzeti ünnepen, amikor a keresztény önfeladásról szóltam, szólni kívántam arról is, hogy a keresztény értékek ezen a téren is mást diktálnak.

 • Ha a törvényileg szabályoznák a lombikbébiprogramot, ha minden létrehozott embriót beültetnének és egyetlenegyet sem pusztítanának el, elfogadhatónak tartaná a beavatkozást?

 • A Katolikus Egyház egyértelműen az élet védelme mellett teszi le a voksát, ahogy azt a mai orvostudomány tartja, a fogantatás pillanatától a természetes befejeződéséig. A lombikbébiprogrammal az a probléma, hogy nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan meg az élet, ráadásul pluszmegfoganások is történnek mesterséges körülmények között. A többi embriót vagy lefagyasztják és félreteszik, vagy elpusztítják. A mesterséges megtermékenyítés nem elfogadható a Katolikus Egyház számára.

 • Az egyház azt kívánja a kormánytól, hogy ne támogassa a lombikbébi-programot?

 • Ilyen kérést nem fogalmaztunk meg, mert nyilván a kormány saját belátása szerint cselekszik, de mint a Katolikus Egyház egyik papja, illetve püspöke, kötelességemnek érzem erre figyelmeztetni, mint ahogy az abortusszal szemben is számtalanszor felemeljük a szavunkat.

 • Mit gondol arról a helyzetről, ha egy lelki vezető segít egy mélyen vallásos katolikus családnak, amelynek nem lehet gyermeke, de végső elkeseredésében a lelki vezető segítségével, imádkozással, az életadás szándékával vág bele a programba? Elítélendőnek tartja?

 • Egy lelkipásztor ilyet soha nem tanácsolhat, hiszen az egyház ezzel kapcsolatos véleménye nagyon világos és egyértelmű az élet védelmében. Az, hogy lelkipásztori segítséget ad a házaspárnak az állapota elfogadásához, egy másik kérdés. Magam is tapasztaltam több évtizedes lelkipásztori szolgálatomban, hogy steril házaspároknak, miután elfogadták a javaslatomat, hogy fogadjanak örökbe és neveljenek gyermeket, egy-két éven belül megszületett a saját gyermekük. Az emberi szervezet és psziché összetett, az látszik, hogy a gyermek gondozása által felszabadul egy belső gát, amely lehetővé teszi, hogy gyermekük születhessen.

 • Mi a véleménye azokról a katolikus párokról, akik részt vettek a programban?

 • Sajnálattal gondolok ezekre az esetekre, de sajnos azt is tudom, hogy mi, papok is hibásak vagyunk, mert kevés alkalmunk van, hogy erről beszéljünk. Egy templomi közösség nem alkalmas arra, hogy ezekről a kérdésekről beszéljünk, meg kellene találnunk azokat a fórumokat, ahol erről szólhatunk. Legtöbben tudatlanságból teszik, amit tesznek.

 • Bűnben fogannak a lombikgyermekek?

 • A gyermek tehet legkevésbé róla. A szülők pedig nagyrészt tájékozatlanok. Azt el kell mondjam, hogy a lombikbébiprogram nem járható út az élet továbbadására.

 • Bűnt követ el az, aki részt vesz a programban?

 • Attól függően, hogy mennyire volt tudatos részéről a döntés, ennek mértékében a bűne súlyosabb vagy kevésbé súlyos.

2017. augusztus 24.
Fotó: Mohai Balázs / MTI
Magyar Nemzetben megjelent: 2017.08.25.-én
forrás: mno.hu/belfold/veres-andras-a-lombikbebi-program-minden-formaja-bun-2414031