A muzulmánoknak elege van az iszlámból:
Irakban egyre több menekült tér meg Jézushoz


Egyre több muzulmán menekült fogadja el Jézust és fejezi ki ellenszenvét korábbi vallása iránt az ENSZ Irakban felállított menekülttáboraiban, mondják a Christian Aid keresztény segélyszervezet munkatársai.

„Elegük van az iszlámból”, mondja az iraki kurd területeken működő szolgálat vezetője.

„Az emberek szeretnék megismerni Krisztust, különösen a számtalan csodálatos gyógyulásról, Isten kegyelméről és szeretetéről szóló eseteket hallva,”

nyilatkozta a Gospel Herald-nak.

A biztonsági okból neve elhallgatását kérő szolgálatvezető elmondta, hogy a táborban tartózkodó muzulmánok szemtanúi voltak az Iszlám Állam kegyetlenkedéseinek, láttak, ahogy embereket fejeztek le és egyéb szörnytetteket hajtottak végre Allah nevében.

Az iraki muzulmánok szó szerint megrohamozták szolgálatukat, hogy megismerhessék Krisztust és a Bibliát.

„Az Iszlám Állam borzalmai és szörnyűségei olyan szempontból nagy szolgálatot tettek nekünk, hogy végignézették ezekkel az emberekkel a gyilkosságokat, hangsúlyozva, hogy ezeket a Korán kijelentései alapján teszik. Nekünk így nem nagyon kell sokat beszélnünk, csak megmutatni az igazságot.”

Az ENSZ 2015 januári adatai szerint Irak kurd területein hozzávetőleg 900 000 menekült van, ebből 233 000 szír, a többi iraki.

A keresztény szolgálat ezeket az embereket segíti, lelki vigasz mellett élelemmel, takarókkal, fűtőtestekkel és pelenkával.

A szolgálat Bibliát is ad azoknak, akik érdeklődést mutatnak Jézus és tanításai iránt.

„Azért segítünk nekik, mert szeretjük őket. Következő látogatásunkkor, a helyzettől függően, beszélünk nekik Jézusról és Bibliát is adunk. Hiszünk Isten Igéjének hatalmában. Nincs sok prédikátor velünk, nem sok misszionárius van itt, de itt van Isten Igéje, amit ki tudunk nyomtatni és oda tudunk adni nekik és gyerekeiknek.”

A szolgálatvezető azt is elmondta, hogy hatalmas „ébredés” folyik a térség muzulmánjai között és ezt saját maga is tanúsíthatja, mivel sok megtérésnél jelen volt.

Elmesélt egy esetet, amikor élelem mellett Bibliát is adtak egy muzulmánnak, aki először vonakodva fogadta az ajándékot.

„Azt mondta, ’Rendben, de én muzulmán vagyok. Nem válhatok kereszténnyé. Nagy családom van, az apám pedig szélsőségesen radikális.’ Elmagyaráztam neki, hogy nem azt kértem tőle, hogy váljon kereszténnyé vagy változtassa meg a vallását ott azonnal. Csupán azt szeretném, hogy olvassa a Bibliát és megtudja, hogy ki Jézus Krisztus. ’Azt szeretném, hogy személyes kapcsolatod legyen Istennel,’ magyaráztam neki.”

A férfi beleegyezett és feleségével és gyerekeivel együtt elkezdték olvasni a Bibliát.

Egy kis idő elteltével a férfi visszatért a szolgálatvezetőhöz egy egész sor kérdéssel, amit a Biblia olvasása közben írt fel magának. Kiderült, hogy a muzulmán nem sokat tudott Mohamedről, az iszlám prófétájáról, és kérdéseinek java része erre vonatkozott. Azt szerette volna tudni, hogy ki is volt Mohamed valójában.

A szolgálatvezetőt meglepte, hogy egy muzulmán ilyen keveset tudjon saját vallásának alapítójáról. A szolgálat tagjai általában nem az iszlám hiteltelenítésére összpontosítanak, így erről általában nem sokat beszélnek a menekültekkel, ez esetben azonban röviden összefoglalta, amit Mohamedről tudni kell, olyan formában, hogy az ne legyen sértő a férfi számára.

„Miért nekem teszi fel ezeket a kérdéseket?” — faggatta később a férfit.

„Azt felelte, hogy Mohamed már nem tetszik neki. Amikor megkérdeztem, hogy akkor most hogyan tovább, azt válaszolta, hogy inkább keresztény szeretne lenni. Miután emlékeztettem, hogy mit mondott korábban, azt felelte, hogy meggondolta magát, így megtért.”

A szolgálatvezető elmondta, hogy ez csupán egy a számtalan hasonló eset közül, amikor Isten Igéje örökre átformált életeket.2015. november 11.
Christinaty Today
forrás: idokjelei.hu/2015/11/a-muzulmanoknak-elege-van-az-iszlambol-irakban-egyre-tobb-menekult-ter-meg-jezushoz/