Európai szeptember 11-re készül az Iszlám Állam?

Ostoba naivitás és könnyelműség azt hinni, vagy elbagatellizálni,
hogy az illegális bevándorlás-cunaminak nincsenek biztonságpolitikai veszélyei.
Az európai politika és közvélemény a totális szolidaritás, illetve a totális elutasítás között kiásott lövészárkokba vette be magát.


Szegény, szerencsétlen, segítségre váró menekültek, vagy illegális migránsok, gazdasági bevándorlók. Menekültkvóta, vagy Európa határainak szigorú lezárása. Humanizmus vagy rideg racionalizmus. A megoldás nélküli, parttalan viták közben, a káoszt és a zűrzavart kihasználva az Európába özönlő embertömeg sodrásában pedig szépen, csendben begyalogolhatnak azok a terroristák, akiknek az a célja, hogy az uniós értékeket és az európai szolidaritást vérbe fojtsák.


Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azt mondta: nagyon komolyan kell venni azokat a híreket, amelyek szerint terroristák is beszivárogtak Európába a bevándorlók között. A Facebook arcfelismerő rendszerének köszönhetően több terrorista is azonosíthatóvá vált. Európai nagyvárosokban pózolnak: Németországban, Ausztriában, Finnországban, de a szakértő látott olyan képet is, ami Röszkén készült.
„Ezek a terroristák nem azért jönnek, mert az ISIS-től menekülnek, hanem elképzelhető, hogy az ISIS küldi őket ide, hogy egy meghatározott időpontban, koordináltan, talán az Európai Unió összes országában hajtsanak végre terrorcselekményeket”
– figyelmeztetett Georg Spöttle.

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a terroristák okostelefonokon, vibert és a Facebookot használva tartják a kapcsolatot egymással. A közösségi hálón olyan csoportokat hoznak létre, amelyek nem köthetőek a dzsihádhoz, ugyanakkor ezeken az oldalakon kapják meg a jelet egy terrorcselekmény végrehajtásához. Ez a jel vélhetően egy semleges poszt, amelyben nem az áll, hogy a terroristák most robbantsanak.
Spöttle szerint a titkosszolgálatok már tavasz óta tudnak arról, hogy készül egy úgynevezett európai szeptember 11-e. Az ISIS korábban egy nagyszabású terrorcselekménnyel fenyegetett.
A szakértő aggasztónak nevezte, hogy szír útlevelekkel, szír kormányirodákból, tehát valódi papírokkal láthatta el harcosait az ISIS. Továbbá azt is megjegyezte, hogy a migránsoknak a 85 százaléka fiatal katonasorban lévő férfi.
„Félő, hogy egy nagyon erős terrorpotenciál van Európában”
– tette hozzá Spöttle.

A biztonságpolitikai szakértő szerint követhetetlen a veszélyes személyek mozgása, ezért felelőtlennek nevezte a német titkosszolgálat igazgatójának hétfői kijelentését, hogy a migránsok között nincsenek terroristák.

Lehet erre legyinteni, lehet erre „kamut” kiáltani a liberális médiában és szívfacsaró képekkel, síró migráns gyerekekkel, meg elesett családokkal teletapétázni az online sajtót, majd „felesleges riogatással” vádolni azokat, akik a veszélyre figyelmeztetnek… de azt nem árt észben tartani, ha egy őrült dzsihadista is átjutott a határokon, és úgy dönt, hogy a menekültstátuszt egy véres merénylettel hálálja meg, nem fogja érdekelni, hogy áldozatai liberálisok, vagy nem liberálisok, menekültsegítők, vagy bevándorló-ellenesek lesznek.
Jobb félteni a biztonságot, mint a biztonság hamis illúziójába ringatni magunkat.


2015. szeptember 9.
Írta: Nótin Tamás
forrás: alfahir.hu/europai_szeptember_11_re_keszul_az_iszlam_allamSpöttle: nem árt komolyan venni az érkező terroristákról szóló híreket

A biztonságpolitikai szakértő tapasztalatai szerint nincs különbség a németországi és a magyarországi befogadóállomások körülményei és ellátása között.

A szakértő az M1 aktuális csatornának kedd este azt mondta, Németországban 800 ezer regisztrált és 100 ezer illegális bevándorló van, és folyamatosan érkeznek újabbak.


Csak ideiglenes szállásokon tudják őket elhelyezni katonai sátrakban vagy légkondicionált konténerekben, közparkokat, régi laktanyákat, hangárokat nyitnak meg - számolt be tapasztalatairól, amelyeket egy német regisztrációs központban és ideiglenes szálláson szerzett.

Ugyanolyan a helyzet, mint Röszkén vagy Debrecenben, ugyanolyan ételeket is kapnak, és ezeket ugyanúgy el is dobálják, mint Magyarországon - mondta. Hozzátette: nem hiszik ugyanis el, hogy halal - az iszlám szabályainak megfelelő - élelmiszert kaptak.

Georg Spöttle szerint komolyan kell venni azokat a híreket, hogy terroristák is beszivárogtak a bevándorlókkal. Felelőtlennek nevezte a német titkosszolgálat igazgatójának kijelentését, hogy nincsenek terroristák a bevándorlók között.2015. szeptember 9.
forrás: hirado.hu/2015/09/09/spottle-nem-art-komolyan-venni-a-beszivargo-terroristakrol-szolo-hireket/