Egy nappal az iszlamisták által kivégzett pap temetése után templombontásba kezdtek Párizsban

Naponta olvashatunk Németországban vagy éppenséggel Franciaországban épülő mecsetekről, muzulmán imaházakról. Ezzel egy időben naponta olvashatunk lebontásra ítélt keresztény templomokról és zsinagógákról.


A tüntetők azért tiltakoznak mert szerintük szimbolikus jelentése van annak, hogy épp a brutálisan kivégzett 85 éves pap temetése után egy nappal akarjál elkezdeni a párizsi katolikus templomok bontását.

A ministráns fiút, mint egy bűnözőt kísérik ki a rendőrök

Párizs 15.kerületében több tucat ember azért tiltakozott (ülve), hogy a hatóságok ne bontsák le a Szent Rita templomot. A tüntetők, civilek és politikusok többszöri felszólítás után sem voltak hajlandóak elhagyni a templomot ezért rohamrendőröket vezényeltek ki, ismétlem R O H A M R E N D Ő R Ö K E T - a templomhoz és erőszakkal elvitték őket.

A közösségi médiában többen megjegyezték, hogy bárcsak a muzulmán terroristák ellen is ilyen hatékonyan fellépne az állami erőszakszerv.


A templom hivatalosan tavaly óta zárva volt, 2015 októbere óta tervezték lebontani. A Szent Rita ennek ellenére működött, egy új katolikus egyházközséget szolgált. A France TV Info szerint hárommillió euróra lenne szükség a templom megmentésére. Az ingatlan tulajdonosa eladta, miután nem tudta többé fizetni a bérleti díjat. A helyi papok azt mondják, nincs hova menniük, ha lerombolják a Szent Ritát.


„Eddig a pillanatig senki sem ajánlott nekem mást. Esküvőket, keresztelőket, mindenfajta szertartást rendszeresen tartunk. Nem mehetünk egyszerűen el anélkül, hogy valaki valami mást ajánlana nekünk. Vagy akkor az utcán tartjuk a szertartásokat”
– mondta a France 3 műsorszolgáltatónak Dominique Philippe párizsi érsek.

A kegytárgyakat az utcára dobálják ki

Többedszerre is felvetődik a kérdés: hogyan akarjuk Európát megvédeni, ha saját kultúránkat, vallási értékeinket sem tiszteljük és tudjuk megvédeni?

Olyan mintha még egyszer meggyilkolnák a papot, aki a múlt héten meghalt.
- mondták a helyiek a portálnak.

Az RT által közreadott képeken jól látszik, amint a rendőrség épp elrángat egy papot, aki nem volt hajlandó félbehagyni a misét, amit akkor tartott.

A tüntetés az inetrneten szerveződött. Az egyik hozzászóló azt írta “A dzsihadisták elvágták egy keresztény pap torkát Anne Hidalgo (Parizs polgármestere) pedig segít nekik elpusztítani a kereszténységet.

A templom helyére egyébként egy parkolót akarnak építeni.(rt)

A jobboldali Nemzeti Front vezetője, Marine Le Pen a Twitteren azt írta,

mi történne, ha a szalafista mecsetek, nem pedig a templomok helyére építenének parkolókat?

2016. augusztus 3.
források: vilaglato.info/rendori-eroszak-a-kereszteny-papok-ellen-egy-egesz-templomot-lakoltatnak-ki-hivostol-papostol-mindenestol/
delhir.info/cimlap/friss-hireink/56678-egy-nappal-az-iszlamistak-altal-kivegzett-pap-temetese-utan-templombontasba-kezdtek-parizsban-


A hit védelme egy franciaországi templomban

Angol nyelvű hírekben olvastam először néhány napja, hogy egy párizsi templomot rendőrök megtámadtak, az ott tartózkodókat egyszerűen eltávolították a helyszínről.

Az első képeken valóban ez látszott, aztán jöttek a további képek – ezeken miseruhát viselő emberek feküdtek a földön, akiket a rohamrendőrök kivonszoltak a templomból.


Láttam egy rövid videót is, ahol a teljes felszereltséget viselő rendőrök nemes egyszerűséggel törtek-zúztak belül, összetörték a képeket és berendezéseket, a nagyobb tárgyakat pedig kivitték a templomból.

A Szemlélek blog (Papokat vernek francia rendőrök?) próbálta értelmezni a hírt és további információkat adni a történtekhez – az épületet eladták, oda állítólag „szélsőjobboldali” társaság költözött be. A blogíró végső konklúziója:

Ha azonban valakik megtámadták a katolikus egyházat ebben az esetben, azok aligha a francia rendőrök voltak.”

Szeretném az esetet tovább árnyalni, mivel további információk jelentek meg az esettel kapcsolatban.

Ők voltak abban a templomban, mert nem volt más hely, hogy megünnepeljék a rendkívüli rítust, XXIII. János pápa Misekönyve (1963) szerint. A tulajdonos eladta az épületet 3.000.000 Euróért. Nem engedhették meg maguknak, hogy megvegyék, és egy ingatlanfejlesztő vette meg, hogy parkolóházat építsen ide.

Ez a stabil csoport három vagy négy tucat hívőből állt. Kérésük ellenére a párizsi egyházmegye nem biztosított számukra egy plébániát vagy egy papot. Megtalálták Guillaume de Tanoüam atyát, az Ecclesia Dei-hez tartozó Jó Pásztor Intézetet, de az egyházmegye megtagadta a hozzáférést a használaton kívüli templomhoz, mise megtartásához.

Amikor megérkezett a rohamrendőrség, megkérdezték a párizsi egyházmegyét, hogy cselekedhetnek-e. Az egyházmegye szabad kezet adott nekik. Nem akartak várni egy fél órát sem, amíg vége lesz a misének. Inkább azzal kezdték, hogy fogták a papot az oltárnál, a földre vágták; mozgásképtelenné tették, és úgy gondolom, hogy bilincsbe verték és bevitték a börtönbe, hogy ott töltse az éjszakát, amíg a tárgyalás le nem zajlik a bíró elnökletével.

Ha a párizsi egyházmegye akarta volna, maradhattak volna a Szent Rita templomban, hogy a rendkívüli rítus szerinti szentmisét elvégezzék..
Sajnos az egyházmegye úgy döntött, hogy a pénzt a muszlimok befogadására és elfogadására költi, így a templomot le kell bontani, és parkolókat kell építeni.

Ők inkább bezárják a templomokat, minthogy engedélyezzék azt a miseváltozatot, amely 1970-ig az egyetlen érvényes változat volt. XIV Benedek Summorum Pontificuma szerint ez még soha nem volt megtiltva. Most elmondhatjuk, hogy még soha nem volt megtiltva, és megengedve sem.

A katolikus pap elleni brutális fellépés ellentétes azzal a marxi törvénnyel, amit gyakorolnak Franciaországban, amely védi a házfoglalókat, akik átveszik a hatalmat mások tulajdona fölött. Azaz, ha a támadók muszlimok lettek volna és nem ez a katolikus csoport, akik próbáltak menedéket találni a használaton kivüli templomban, akkor tiszteletben tartották volna házfoglalói jogaikat („a megszállás joga”).

Az angol nyelvű blog konklúziója:

„Nyilvánvalóan jobban aggódnak […] a muzulmán menekültek, mint a papok és hívők miatt, akik menedéket kerestek egy elhagyott templom belsejében, hogy imádják az Urat.”

Kizárnak benneteket a zsinagógákból, s eljön az óra, amikor az, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szolgálatot tesz vele az Istennek. (Jn 16,2)2016. augusztus 6.
Angol nyelvű forrás
források: karizmatikus.hu/noha/olvasnivalo/4944-a-hit-vedelme-egy-franciaorszagi-templomban.html