A volt pápa szerint a melegházasság az Antikrisztus jelenlétét mutatja

A 2013-ban lemondott XVI. Benedek pápa a modern társadalom kríziséről beszélt, amelyben szerinte az abortusz és a melegházasság „az Antikrisztus spirituális erejének” a megmutatkozása.

2013-ban lemondott XVI. Benedek pápa
2013-ban lemondott XVI. Benedek pápa

Hétfőn (2020.05.04-én) jelenik meg a német újságíró, Peter Seewald életrajzi könyve az emeritus pápáról, amely végén a volt egyházfővel készített interú szerepel. A több mint 1000 oldalas könyvben az interjú utolsó kérdésére válaszolta a fentieket a Corriere Della Sera beszámolója szerint.

„Száz évvel ezelőtt mindenki abszurdnak tartotta volna, hogy a homoszexuálisok házasságáról beszéljünk. (…) A modern társadalom a keresztényellenes hitvallás kellős közepén jár, és aki ellenzi (a melegházasságot), azt a társadalom a magából való kiszorítással bünteti.

Az Antikrisztus spirituális hatalma ma már több, mint természetes, ami ellen csak a teljes keresztény egyház közös imájával lehet ellenállni.”


2020. május 5.
Kocsis G. János — 2020-05-03
forrás: humenonline.hu/a-volt-papa-szerint-a-meleghazassag

A nácizmushoz hasonlítja a melegek elleni diszkriminációt a pápa

Ferenc pápa elítélte a melegellenes diszkriminációt, és egy a történelem során ismertté vált „gyűlölet kultúrához”, a nácizmushoz hasonlította.

Ferenc papa
Ferenc pápa

A nemzetközi büntetőjogi kongresszuson – háromnapos konferencia, ahol a világ különböző tájairól érkeznek a büntetőjog szakértői – Ferenc pápa széleskörű beszédet mondott, amelyben megemlékezett a zsidók, a romák és az LMBTQ-közösség elpusztításáról. A pápa mindezt a „pazarlás kultúrájának” nevezte – írja a Reuters.

„Nem véletlen, hogy időnként visszatérnek a nácizmusra jellemző szimbólumok. És be kell valljam önöknek, amikor valaki olyantól hallok beszédet, aki egy kormányért vagy valamiféle rendszerért felelős, Hitler 1934-es és 1936-os beszédeire gondolok.

A zsidók, a romák és a homoszexuális hajlammal rendelkező emberek üldözésével manapság teljes mértékben megjelenik a pazarlás és a gyűlölet kultúrája. Csak úgy, mint annak idején, és napjainkban újra megtörténik.”

Kijelentését az után tette, hogy találkozott Jayne Ozanne-nal. A neves brit leszbikus vallási aktivista évek óta az LMBTQ közösség anglikán egyházon belüli egyenjogúságáért küzd. Ozanne elindított egy alapítványt, amely során vallási szervezetekkel dolgoznak együtt világszerte, hogy megszüntessék a szexuális vagy nemi alapon történő diszkriminációt, és hogy elismertessék az egyenlőséget és a sokszínűséget.

A pápa hasonlata nem véletlen. Németországban 1933-1945-ig közel hatmillió zsidót öltek meg, de nem kímélték az LMBTQ-közösséget és a romákat sem, akiket szintén haláltáborokba küldtek. Akkoriban vált szimbólummá a rózsaszín háromszög is, amelyet meleg férfiaknak kellett viselniük a táborokban – ez a szimbólum a mai napig megmaradt a köztudatban.

2020. május 5.
Páli Veronika — 2019-11-17
forrás: humenonline.hu/a-nacizmushoz-hasonlitja-a-melegek-elleni-diszkriminaciot-a-papa/