„Bolondmise” után
Barsi Balázs atya: Az egyházszakadás végbement


Barsi Balázs ferences szerzetes atya követte az elmúlt napokban a Katolikus Válaszon megjelent tudósításokat a német egyház anomáliáiról. A sorban utolsó hír kapcsán az atya az alábbi kommentárja közzétételére kért meg minket.

Barsi Balázs Barsi Balázs

Ha valaki végignézte az aacheni egyházmegyében tartott „bolondmisét” - ahol egy diakónus prédikált a coelibatus ellen, ahol farsangi kabarét csináltak a miséből -, annak tudnia kell, hogy ez szentségtörés, és ez a Jézus vértelen áldozatát a jelenbe hozó szentmise teljes kigúnyolása.

Aki ezt látta, annak a leghatározottabban állást kell foglalnia amellett, hogy ahol ilyet művelnek, ott kiszakadtak a Katolikus Egyházból.

Ugyanakkor el kell gondolkodnunk, hogy a legkisebb engedmény, amelyben a szentmisét a csoport önünneplésévé tesszük, ide vezet.

A Szentmiséből mindenfajta szubjektivizmust ki kell irtani! Az összes keleti rítus pozitív tükröt tart elénk.

Várom Ferenc pápa reagálását! Az ilyenfajta misézés a pap és a püspök felfüggesztését kell, hogy magával vonja. Az egyházszakadás elkerülhetetlen.

Miért? Mert ezzel már végbement.
Fr. Barsi Balázs OFM           


ELŐZMÉNY:
2018. február 7.
forrás: katolikusvalasz.blog.hu/2018/02/07/m

„Bolondmisét” celebráltak
a németországi Aachen egyházmegyében


Egy helyi fesztivál keretében „bolondmisét” tartottak egy katolikus templomban, a németországi Aachen egyházmegyében (Selfkantdom templom, Heisenberg városa).

„bolondmisét” tartottak egy katolikus templomban

Az eseményről készült tudósítást a német WDR Fernsehen televíziós csatorna mutatta be.

A felvétel IDE KATTINTVA tekinthető meg. Csak erős idegzetűeknek! Ahogy a riport is bemutatja, a homíliát egy diakónus tartotta, aki a szónoklatában a papi cölibátust gúnyolta.

A fesztiválra tekintettel protestánsok is résztvettek a szentmisén, akiknek kiszolgáltatták az Oltáriszentséget. A riportban egy evangélikus lelkész is megszólal, aki elismerően szól a közös „úrvacsora” megvalósulásáról.


FRISSÍTÉSEK:
2018. február 6.
forrás: katolikusvalasz.blog.hu/2018/02/06/
o

Tovább az eredeti oldalakról:

2018. február 12. SZEMlélek blog:
Ez a misehagyomány megértésre hív, vagy megbolondít

2018. február 13. Katolikus Válasz:
Megérteni a „bolondmisét” - Válasz Gégény Istvánnak

2018. február 14. Katolikus Válasz:
Barsi Balázs atya válasza a SZEMlélek blog „bolondmisés” cikkére