Élet a születés előtt – Megkezdődött a Győri Egyházmegye életvédelmi programsorozata

Keresztes Ilona, a Kossuth rádió szerkesztője és az általa alapított Fiatalok az Élet Szolgálatában közösség előadásával szeptember 26-án megkezdődött a Győri Egyházmegye életvédelmi programsorozata a Győri Hittudományi Főiskola dísztermében.


A rendezvény elején Veres András győri megyéspüspök köszöntötte a jelenlévőket, majd bevezetőt tartott a téma aktualitása kapcsán. Felhívta a figyelmet arra, hogy nem az élet urai, hanem hordozói vagyunk.

Keresztes Ilona, miután megköszönte Veres András hűséges kiállását az élet mellett, megfogalmazta az előadás leglényegesebb célját: fel kellene ismernünk, hogy életünk létrejötte a teremtés legnagyobb csodája – amit talán nem is gondolnánk, mivel tudatosan nem akarunk emlékezni fogantatásunkra. Egy kisbaba születésekor a Teremtő társul fogadja a szülőket a teremtésben.


Egy fogantatásról szóló animációs film vetítése közben középpontba került az est során az abortusz témája is. Az előadó rámutatott: napjaink bizarr jelensége, hogy a felnőtt társadalom komfortérzete határozza meg, hogy egy gyermeknek joga van-e az élethez. A társadalmi közhangulat azonban egyáltalán nem emberellenes, az emberek jót akarnak, de keveset tudnak az életről. Minden várandós nő tudja, hogy embert hordoz – ha ez nem így lenne, nem ijednének meg ennyire a nem kívánt terhességtől...

De mikortól ember az ember? Az anyaméhben két ivarsejt között csodálatos módon megtörténik a felkérés az élet hordozására, ugyanúgy, mint az angyali üdvözletkor, csakúgy, mint a lánykéréskor. A fogantatás a felkérésre mondott igen. Az emberi kapcsolatok tehát leképeződnek sejtszinten, az új teremtmény genetikai állományának létrejöttekor, a fogantatáskor pedig már megalkotódik az ember, annak személyes kiválasztottságában – hangsúlyozta Keresztes Ilona az Élet a születés előtt című előadásban.


Majd arra hívta fel a figyelmet, hogy csak szeretettel és irgalommal fordulhatunk azokhoz a nőkhöz, akik a várandósság ideje alatt olyan mély fájdalmat és kiszolgáltatottságot élnek meg, hogy úgy érzik, az abortusz megoldás lehet a helyzetükben. Az a legfontosabb feladatunk, hogy tanuljunk az életről, és segítsük őket.

Keresztes Ilona elmondta, hogy a Fiatalok az Élet Szolgálatában közösség az Együtt az Életért Egyesület ifjúsági kortárssegítő csoportja. Azért jött létre, hogy képezze azokat a fiatalokat, akik hivatást éreznek az ember életének és méltóságának képviseletére és védelmezésére a fogantatástól a természetes halálig. A közösségben tanulnak, információkat és gondolatokat osztanak meg egymással, és erőt merítenek a közösségből a munkájukhoz.

A közösség alapítója kitért a Kilenc hónap az élet című képzésükre, amelynek során – szeptembertől májusig – valós kilenc hónapon keresztül követik a résztvevők a magzati élet fejlődését a fogantatástól a születésig. A képzés során az életvédelemmel kapcsolatos aktuális híreket elemzik, továbbá a magzati élet valamely területével foglalkoznak: társadalmi gondolkodás, párkapcsolat, fogantatás, családtervezés, abortusz orvosi szemmel, jogalkotás, posztabortusz szindróma, segítő beszélgetés. A képzés fontos eleme a kommunikációs gyakorlat, amely által a fiatalok újságírói és szóvivői ismereteket szereznek.


Ezt követően bemutatkoztak a Fiatalok az Élet Szolgálatában közösség képviselői, Molnár Csenge, Németh Dávid, Pataki Margit, Szijártó Janka és Zaymus Eszter.

Az életvédelmi programsorozat következő rendezvénye október 17-én 17.30-kor kezdődik a Győri Hittudományi Főiskola dísztermében, ahol a meddőségkezelés keresztények számára is elfogadható módjáról tartanak előadást.
A lombikbébiprogram bűn!
Veres András: A lombikbébiprogram minden formája bűn
Abortusz, lombikprogram, genderelmélet... Veres-prédikáció


2017. október 2.
Győri Egyházmegye
fotó: Nagy Lajos
forrás: magyarkurir.hu/hirek/elet-szuletes-elott-megkezdodott-gyori-egyhazmegye-eletvedelmi-programsorozata