Isteni Irgalmasság vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja az Isteni Irgalmasság vasárnapja. II. János Pál pápa nevéhez fűződik. A Szentatya a jubileumi szentévben, 2000. április 30-án avatta szentté Boldog Fausztina nővért, és akkor rendelkezett úgy, hogy húsvét második vasárnapja az isteni irgalmasság vasárnapja nevet viselje.

Azóta Krakkóban felépült az Isteni Irgalmasság bazilikája, amelyet a pápa 2002. augusztus 17-én szentelt fel. Készültünk a húsvét misztériumának méltó megünneplésére, de egyben volt lehetőségünk készülni az irgalmasság vasárnapjának megünneplésére is.

Ez a két ünnep a legszorosabb kapcsolatban van egymással. Az irgalmasság vasárnapján ugyanis visszatekintünk az üdvösségtörténet legnagyobb eseményeire: Jézus szenvedésére, halálára és dicsőséges feltámadására.
Ezekben az eseményekben nyilvánult meg a legcsodálatosabb módon Isten irgalmas szeretete irántunk, bűnös emberek iránt. Ezért adunk hálát az irgalmasság vasárnapján. Egyre jobban terjed az irgalmasság tisztelete.

Az irgalmasság szentélye az egész világról vonzza az embereket. Halljuk meg Jézus felszólítását, bízzunk rendületlenül irgalmasságában, és éljük az irgalmas szeretet életét a családban és embertársaink között.Az Isteni Irgalmasságról mégtöbbet itt olvashatsz

Vilnius: az isteni irgalmasság kegyképének örzője

Isteni irgalmasság: Életünkkel válaszoljunk Isten szeretetére

A megtapasztalható irgalmasság – „Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.”

Az Isteni Irgalmasság kegyképének ismeretlen történeteAz Isteni Irgalmasság litániájaJÉZUS SZAVAI FAUSZTINA NŐVÉRHEZ